Citatą iš ranka rašyto laiško praėjusį sekmadienį vakarinėje NTV laidoje „Geležinės ledi“ perskaitė laidos vedėja, televizijos RT vyriausioji redaktorė Margarita Simonian, informuoja newsru.com.

Jos teigimu, V. Putino aplinkai artimas žmogus, kuris skaitė laišką, jai papasakojo, jog tai buvo „maldavimas dėl grįžimo į Rusiją“.

„Padariau daug klaidų, suprantu, kaip sunku man atleisti, tačiau aš susipainiojau ir meldžiu atleidimo“, – rašoma laiške, anot pašnekovo. Jis pridūrė: „Nepatikėsi, kas tą laišką perdavė.“

Laidos svečias leidinio „Moskovskij komsomolec“ vyriausiasis redaktorius Pavelas Gusevas sakė, jog tiki laišku: „Tai Berezovskio stilius. Absoliučiai jo stilistika. Jei šalies vadovai ir mūsų prezidentas būtų užmezgę su juo kontaktą, netgi jam atsakę, jis būtų laikęs tai pergale ir sukūręs naują posūkį. Jis – provokatorius fiziologiškai. Jis – politinių provokacijų genijus, moka tai daryti gal net geriau už bet ką šiuo metu“, – teigė P. Gusevas.

Jis įsitikinęs, kad B. Berezovskis tikrai norėjo grįžti: „Jis būtų su malonumu grįžęs, jei būtų garantuotas, kad jo nepasodins (už grotų).“

Na o dėl B. Berezovskio mirties, P. Gusevas įsitikinęs, kad tai buvo „natūrali mirtis žmogaus, kuris išgyveno baisiausią vidinę krizę – vienatvės, visų palikto žmogaus krizę“.

„Krizę, kai iš turtingo žmogaus, galėjusio žarstyti pinigus, skraidyti privačiais lėktuvais, jis tapo žmogumi, kuriam teko skaičiuoti likusius menkus pinigus, – sakė P. Gusevas. – Žmogumi, kurį visi paliko, spendžiant iš visko, ir mylimos moterys. Krizė žmogaus, kuris suprato visišką savo egzistencijos, ypač politinės, beprasmybę.“

„Manau, jam užvis baisiausia buvo užmarštis. Mirtimi Berezovskis priminė (apie save), apie jį kalba visas pasaulis“, – reziumavo leidinio vyriausiasis redaktorius.