Šį vaizdo įrašą Aukščiausioje Radoje pateikė frakcijos „Petro Porošenkos blokas“ pirmininkas Jurijus Lucenka.

Trumpame A. Aleksandrovo telefone aptiktame vaizdo įraše – keletas miške esančių asmenų karinėmis uniformomis. Vienas iš vaizdo įraše užfiksuotų asmenų sako: „Apkabinti Ukrainos žemę kaip gimtąją“. Vėliau vaizdo įraše rodoma, kaip šie asmenys stovi prie stalo ir valgo, praneša newsru.com.

J. Lucenka pabrėžė, kad šis įrašas vienareikšmiškai įrodo, kad sulaikyti rusai yra ne savanoriai samdiniai, kaip teigia Kremlius, o reguliariosios Rusijos kariuomenės kariai.

„Rusijos propagandos priemonės mėgina įtikinti, kad sulaikytieji yra ne Vyriausiosios žvalgybos valdybos kariai, o paprasti samdiniai. Šis įrašas – tai įrodymas, kad kariai sulaikymo momentu buvo ne savanoriai samdiniai, o reguliarūs Rusijos kariai. Vaizdo įraše pamatysite, kaip vienas iš jų sako: „Apkabinti ukrainiečių žemę kaip gimtąją“, - sakė J. Lucenka.

Taip pat jis pakomentavo šį vaizdo įrašą ir asmeninėje paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. „Du šie asmenys, kurie, pagal Maskvos versiją nėra Centrinės žvalgybos valdybos tarnautojai, turėjo telefonus. Jie mėgo filmuoti savo žygdarbius. Šiame vaizdo įraše kuo puikiausiai matomi visi Centrinės žvalgybos valdybos tarnautojai, vykdantys diversinę užduotį, o taip pat užfiksuota ir jų buitis. Visiems aišku, kur filmuojama, nes okupantai kalbėdamiesi ištaria štai tokius žodžius: „Apkabinau ukrainiečių žemę kaip gimtąją“, - „Facebook“ rašo J. Lucenka.

Taip pat jis paskelbė nuorodą į svetainę, kurioje išsaugotas Radoje parodytas vaizdo įrašas, o taip pat ir dar vienas įrašas. Vėliau abu įrašai buvo nebepasiekiami.

Apie dviejų rusų karių sulaikymą „Antiteroristinės operacijos“ zonoje šalia Luhansko srityje esančio Ščastios miesto pranešta gegužės 16 d. Iš karto buvo teigiama, kad nelaisvėn paimti Rusijos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos kariai iš 3-iosios specialiosios brigados, dislokuojamos Rusijos Toljačio mieste.

Rusijos gynybos ministerija savo ruožtu teigia, kad sulaikymo momentu sulaikytieji nebuvo karinę tarnybą atliekantys kariai. Vis dėlto patys sulaikytieji tikina, kad iš karinės tarnybos pasitraukę jie nebuvo.

Per susirėmimą su ukrainiečių kariais šie du rusai buvo sužeisti. Šiuo metu jie gydomi Kijevo karių ligoninėje.

Ukrainos valdžia pateikė sulaikytiesiems kaltinimus dėl dalyvavimo teroristinėje veikloje. Gegužės 22 d. Kijeve teismas priėmė sprendimą sulaikyti šiuos asmenis dviem mėnesiams. Vienas iš sulaikytųjų sutiko bendradarbiauti su tyrėjais.

Gegužės 26 d. sulaikytus rusus aplankė Rusijos ambasados atstovas Aleksejus Grubyjus. Vis dėlto vėliau Ukrainos saugumo tarnyba pranešė, kad artimiausius vieną ar du mėnesius daugiau nebeleis konsului lankyti sulaikytųjų, nes dar nebaigtas jiems taikomas gydymas ir reabilitacija.