Prancūzų ir vokiečių tyrėjams reikia ne tik sudėlioti į visumą atkarpas iš A. Lubitzo profesinio ir asmeninio gyvenimo, bet ir pamėginti suvokti, kas dėjosi jo galvoje prieš ir per lemtingą praėjusio antradienio skrydį, rašo nytimes.com.

Praėjus penkioms dienoms po katastrofos, tyrėjai išskyrė tris esminius faktus: jo depresiją, regėjimo sutrikimus, dėl kurių galėjo netekti darbo, jo asmeninius santykius, taip pat ir su ilgamete drauge. Vieno pareigūno teigimu, iš piloto asmeninių užrašų matyti, kad jaunas vyras bijojo nesėkmės, bijojo netekti darbo dėl suprastėjo regėjimo ir psichikos problemų.

Sekmadienį Diuseldorfo policijos atstovas spaudai teigė, kad atvejį tiria 200 vokiečių teisėsaugos pareigūnų. Jis pridūrė, kad informacijos apie tyrimą galima tikėtis anksčiausiai pirmadienį.

Paviešino A. Lubitzo žodžius lėktuvo kapitonui

Dar vienas nelengvas klausimas – ar A. Lubitzas elgėsi impulsyviai, likęs vienas kabinoje, ar buvo suplanavęs tokią įvykių baigtį ir tiesiog laukė progos. Jo bute nerasta atsisveikinimo raštelio, kuris bylotų apie planuotą savižudybę.

Leidinys „Bild“ tvirtina turintis pilotų pokalbių įrašą. Kai skrydžio metu kapitonas paprašė antrojo piloto ruoštis nusileidimui, A. Lubitzas atsakė „jei pasiseks“ ir „pažiūrėsime“, rašoma leidinyje. Kai kapitonas grįžo iš tualeto, rado kabino duris užrakintas. Lėktuvui pradėjus leistis, girdisi, kaip kapitonas daužo duris ir šaukia: „Dėl Dievo meilės, atidaryk duris.“

Skrydžio kapitonas buvo Patrickas Sondheimeris.

Iš asmeninių A. Lubitzo užrašų galima susidaryti įspūdį apie nestabilią jo psichiką. Vienas tyrėjas „Die Welt“ apibūdino užrašus, kaip langą į tamsų ligų pasaulį, kurį antrasis pilotas sėkmingai nuo visų slėpė.

Prancūzų pareigūnai sakė, jog lėktuvo „juodosios dėžės“ įrašai rodo, kad 27 metų antrasis pilotas Andreasas Lubitzas užsirakino „Germanwings“ lėktuvo pilotų kabinoje, į kurią kapitonas nebegalėjo grįžti, ir tyčia nukreipė reisu 4U 9525 skridusį lėktuvą į kalno šlaitą.

Per katastrofą žuvo visi 150 lėktuve buvusių žmonių.

Ketino tuoktis

Vokietijos oro bendrovės „Germanwings“ keleivinio „Airbus A320“, kuris sudužo Prancūzijos Alpėse, antrojo piloto partnerė laukėsi, pora ketino tuoktis.

Kaip informuoja independent.co.uk, 27 m. Andreasas Lubitzas gyveno su 26 m. moterimi Diuseldorfe. Moteris dirbo mokytoja valstybinėje bendrojo lavinimo mokykloje, ji sakė mokiniams, kad laukiasi. A. Lubitzas neseniai buvo užsakęs du naujus automobilius.

Leidinio „Bild“ pavadinta pseudonimu Sabine L (siekiant apsaugoti jos tapatybę) moteris praėjusią savaitę lankėsi avarijos vietoje, pakeliui ten ji sužinojo, kad A. Lubitzas sąmoningai sudaužė lėktuvą. Per katastrofą žuvo jis pats ir 149 juo skridusius žmones.

Sabine L susipažino su A. Lubitzu, kai jie dar buvo mokiniai ir per vasaros atostogas dirbo mėsainių kavinėje. „Galiausiai jie nebeslėpė savo santykių“, – sakė kavinės vadybininkas.