Šis patikslinimas paskelbtas praėjus daugiau nei trim savaitėms po to, kai dingo iš Kvala Lumpūro į Pekiną skridęs oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH370 lėktuvas, kuriame buvo 239 žmonės.

Malaizijos tarnybos sulaukė griežtos kritikos, ypač ir Kinijos, dėl nevykusio vadovavimo paieškoms ir delsimo atskleisti turimą informaciją.

„Norėtume patvirtinti, kad paskutinis pokalbio tarp oro dispečerio ir pilotų kabinos įrašas buvo padarytas 1 val. 19 min. (Malaizijos) laiku ir skambėjo: „Labanakt, Malaizijos (avialinijos), trys, septyni, nulis“, – sakoma pirmadienį vėlai vakare paskelbtame Civilinės aviacijos departamento pranešime.

Malaizijos ambasadorius Pekine kovo 12 dieną informavo dingusių kinų keleivių artimuosius, kad paskutiniai iš to lėktuvo gauti žodžiai buvo „Gerai, labanakt“. Kinijos piliečiai sudarė apie du trečdalius to lainerio keleivių.

Civilinės aviacijos departamento pranešime rašoma, kad teismo ekspertai tęsia tyrimus, aiškindamiesi, ar paskutinius žodžius ištarė lainerio kapitonas, ar antrasis pilotas. „Malaysia Airlines“ anksčiau nurodė mananti, jog tie žodžiai buvo antrojo piloto.

Laineris „Boeing 777“ dingo iš civilinio radaro ekrano kovo 8-osios paryčiais. Praėjus kelioms minutėms lėktuvo ryšio sistemos buvo išjungtos, o jis dar kartą praskrido virš Malaizijos teritorijos ir pasuko į Indijos vandenyną.

Malaizija sako, kad lėktuvas veikiausiai buvo nukreiptas sąmoningai – tikriausiai patyrusio lakūno, todėl keliama prielaida, jog dėl šio incidento kaltas vienas arba daugiau pilotų. Tačiau tyrėjai kol kas neaptiko jokių aiškių tokio elgesio motyvų ir kitų įtartinų ženklų, patikrinę informaciją apie 227 keleivius ir 12 įgulos narių.