Agentūros "Interfax" šaltinių duomenimis, Maskvos centre rugpjūčio 8 dieną susprogo sprogdinimo įrenginys be apvalkalo. Sprogmens galingumas prilygo 800 gramų trotilo.

Kaip mano ekspertai, įrenginys buvo dviejų dalių. Viename krepšių, kurį nusikaltėliai paliko sprogimo vietoje, buvo sprogiosios medžiagos, galimas dalykas, trotilo arba magnio salietros mišinio, kitome - 10 litrų kanistras su degiuoju skysčiu.

Tai, kaip ir kur buvo padėtas sprogdinimo įrenginys, rodo, kad teroro aktą įvykdė specialiai parengti "profesionalai". Įrenginys buvo padėtas sankirtoje trijų tunelių, vedančių parduotuvės "Amėnija", galerijos "Aktior" ir kombinato "Izvestija" link.

Sprogimas buvo ne kryptingasis, o turinis, pažymėjo "Interfax" šaltiniai.

Įsiliepsnojus degiajam skysčiui susidarė "ugnies siena", o skersvėjis perėjos tunelyje išnešiojo ugnį ir išplėtė gaisro plotą. Perėjoje buvusius žmones sužeidė daugybė krintančių stiklo šukių ir griūvančios prekybos kioskų metalo konsrukcijos.

Kaip mano ekspertai, sprogiąją medžiagą detonavo tikriausiai laikrodžio mechanizmas. Kaip pažymėjo pašnekovai, bomba buvo padėta prie laikrodžių kiosko, kad būtų sunku surasti jos susprogdinimo mechanizmą.

Ekspertai taip pat mano, kad sprogdinimo įrenginys galėjo būti padėtas 30-40 centimetrų aukštyje nuo grindų. Tai rodo, kad paketai su sprogiąja medžiaga galėjo būti palikti ant vieno prekystalių arba krepšiai buvo padėti vienas ant kito. Inžinerinės komunikacijos po perėjos grindimis nebuvo sugadintos.