Keleiviai patyrė šoką pamatę, kad skrydžio palydovai susmunka tiesiog ant praėjimo tako. Tai pakurstė kalbas, kad buvo užnuodytas kondicionavimo sistemoje esantis oras, skelbia independent.co.uk.

Kai reisas buvo netoli Keblaviko Islandijoje, keleivių salone pasigirdo prašymas, ar negalėtų prieiti koks nors lėktuve esantis medikas.

Vienas keleivių, Lee Gunnas, leidiniui „Mirror“ pasakojo: „Praėjus pustrečios skrydžio valandos, kai skridome virš Islandijos, per garsiakalbį pasigirdo prašymas atsiliepti gydytojus, seseles ar medicinos specialistus, esančius lėktuve, ir ateiti prie įlipimo durų padėti negaluojantiems keleiviams. Tada salone užsidegė šviesos ir buvo daug sambrūzdžio. Taip pat buvo pranešta, kad septyni įgulos nariai – man regis, kad lėktuve jų iš viso buvo trylika – sunegalavo, kaip ir „daug keleivių“.

Kitas keleivis, Alanas Gray, „MailOnline“ sakė: „Viena skrydžio palydovė ėjo praėjimo taku ir susmuko. Paskui maždaug šeši salono įgulos nariai pasakė, kad jiems svaigsta galva ir jaučiasi taip, tarsi greitai nualps. Būtent tą akimirką kapitonas pasakė apsukantis lėktuvą. Jis sakė nenorintis imtis rizikos skristi toliau ir neturi komandos, kuri tai padarytų. Tai buvo šiokia tokia beprotybė. Mes iš tiesų nežinojome, kas vyksta“.

„American Airlines“ lėktuvas nusileido Hitrou oro uoste praėjus penkioms valandoms nuo to, kai jį paliko. Keleiviams nebuvo leista išlipti, kol lėktuvą apsupo policijos, greitosios pagalbos ir ugniagesių automobiliai. Londono greitosios pagalbos ekipažai apžiūrėjo šešis prastai besijaučiančius keleivius ir juos išlaipino.

„American Airlines“ atstovas spaudai patvirtino, kad lėktuvas grįžo atgal dėl medicininių priežasčių susiklosčiusios kritinės padėties ir sakė, kad tai nebuvo susiję su saugumu.