Naujosios nuotraukos labai kontrastuoja su žurnalo viršeliu, iš kurio žvelgia romus devyniolikmetis sutaršytais plaukais. Sulaikymo fotografijose matyti, kaip Dž. Carnajevas išeina iš katerio, kuriame buvo sučiuptas – jo veidas išteptas krauju, jo oda atrodo mirtinai išblyškusi snaiperio ginklų taikiklio nukreiptoje lazerio šviesoje.

Vienoje nuotraukoje jis kelia aukštyn savo marškinėlius, matyt, taip rodydamas, kad po jais neturi ginklo. Kitoje jis guli susmukęs ant katerio denio, jo kruvinos rankos kaba nukarusios.

Šias akimirkas užfiksavo Masačusetso valstijos policijos seržantas Seanas Murphy. Jas „Boston Magazine“ išplatino internete ketvirtadienio popietę.

Po nuotraukomis S. Murphy teigia, kad „Rolling Stone“ viršelis yra „įžeidimas“, jis užgauna balandžio 15 dienos sprogdinimus išgyvenusius žmones.

„Šis vaikinas yra blogas, - teigia policijos seržantas. - Tai tikrasis Bostono sprogdintojas. Ne kažkas, pašiauštas ir išgražintas „Rolling Stone“ žurnalo viršelyje“.

Džocharas Carnajevas
„Boston Magazine“ vyriausias redaktorius Johnas Wolfsonas teigia, jog jų žurnalas turi šimtus panašių nuotraukų ir daugiau jų bus išspausdinta rugsėjo mėnesio numeryje. Redaktoriaus teigimu, S. Murphy „tam tikra prasme prieštaravo“ nuotraukų paskelbimui, tačiau buvo „nuoširdžiai susirūpinęs dėl to, kaip „Rolling Stone“ viršelis paveiks aukų šeimas.

„Manau, jis taip pat nerimavo, kad tam tikrus įspūdžių lengvai paveikiamus žmones tokia žavi nuotrauka, kokia yra ant „Rolling Stone“ viršelio, gali pamasinti pakartoti tai“, - teigė J. Wolfsonas CNN laidoje „The Situation Room“.

Masačusetso valstijos policijos atstovas spaudai sakė, jog nebuvo duotas leidimas išplatinti šių nuotraukų.

„Masačusetso valstijos policija nedavė leidimo perduoti „Boston Magazine“ Bostono maratono sprogdinimais įtariamo Džocharo Carnajevo ir su tuo susijusios policijos veiklos nuotraukų, - teigė policijos atstovas spaudai Davidas Procopio ketvirtadienio naktį paskelbtame pranešime. - Departamentas neperduos nuotraukų žiniasklaidai. Valstijos policija šiąnakt nepateiks daugiau komentarų šiuo klausimu“.

D. Procopio vėlų ketvirtadienį CNN sakė, kad S. Murphy vienai dienai atleistas nuo pareigų ir bus svarstoma, ar jis pilnai eis pareigas, jos bus apribotos ar jis bus nušalintas nuo pareigų, kol vyks vidinis policijos tyrimas. Atstovas spaudai pareiškė, kad tai turėtų būti nuspręsta kitą savaitę.

Su S. Murphy, siekiant komentaro, susisiekti nepavyko.

Dž. Carnajevas laukia teismo pagal federalinius kaltinimus dėl balandžio 15 dieną Bostono maratone surengtų sprogdinimų, kurių metu trys žmonės žuvo, daugiau nei 260 buvo sužeista. Be to, per dramatišką Dž. Carnajevo ir jo brolio Tamerlano, kuris per susirėmimą su policija buvo nušautas, persekiojimo operaciją taip pat buvo nušautas Masačusetso Technologijų instituto policijos pareigūnas.

Dž. Carnajevas savo kaltės nepripažįsta.

Žurnalas „Rolling Stone“ gina savo sprendimą aprašyti Dž. Carnajevą, kuris tame pačiame viršelyje pavadinamas „monstru“. Žurnalo teigimu, ši istorija „atitinka žurnalistikos tradicijas ir ilgalaikį „Rolling Stone“ atsidavimą svarbiausių politinių ir kultūrinių mūsų dienų problemų nušvietimui“.

Vis dėlto žurnalo viršelio nuotrauka sukėlė įtūžį socialinėje žiniasklaidoje ir paskatino keletą mažmeninės prekybos tinklų išimti rugpjūčio mėnesio „Rolling Stone“ numerį iš pardavimo lentynų.

Visgi yra ir tokių, kurie trokšta šiuo leidiniu prekiauti. Ketvirtadienį aukcionų tinklalapis „eBay“ pateikė pardavimui daugybę prieštaringai vertinamo „Rolling Stone“ numerio egzempliorių.