Reitingo sudarytojai profesijas vertino pagal vienuolika veiksnių, reikalaujančių atsparumo stresams: komandiruočių skaičius, profesinio augimo potencialas, užduoties atlikimo skubumas, viešos prezentacijos, būtinybė palaikyti konkurencingumą, reikalavimas palaikyti gerą fizinę formą, aplinkos sąlygos, atsitiktinės rizikos, pavojus gyvybei, atsakomybė už kitų gyvybes, taip pat visuomenės kontrolė.

Pirmojoje reitingo pozicijoje atsidūrė kariškiai - eiliniai ir seržantai, antrojoje - generalitetas. Trečiojoje eilutėje pateko gaisrininkai, o pirmąjį penketuką vainikuoja civilinės aviacijos oro linijų lakūnai ir vadovaujamas pareigas užimantys ryšių su visuomene specialistai.

Į reitingą taip pat pateko aukšti valdžios pareigūnai, fotožurnalistai, laikraščių žurnalistai, taksistai ir policininkai.

CareerCast.com paskelbė ir mažiausiai įtemptų profesijų sąrašą. Į reitingą įtrauktos profesijos, pasižyminčios dideliu augimo potencialu, labai nedidele rizika sveikatai ir gana dideliu atlygiu.

Pirmąją poziciją šiame reitinge užėmė universiteto dėstytojai, antrąją - siuvėjai, trečiąją - medicinos statistikos specialistai. Pirmąjį penketuką vainikuoja juvelyrai ir medikai-laborantai. Dešimtuke taip pat atsidūrė audiologai, dietologai, kirpėjai, bibliotekininkai ir gręžimo staklių operatoriai.

Kokios, jūsų manymu, sunkiausios profesijos Lietuvoje? Rašykite savo atsakymus komentaruose.