Daugiau nei 26 tūkst. žmonių iš viso pasaulio buvo paprašyti įvertinti 16 šalių, atsižvelgiant į tai, ar jų pasaulinė įtaka "daugiau teigiama" ar "daugiau neigiama".

Apie 59 proc. apklaustųjų Vokietiją įvertino kaip šalį, darančią teigiamą įtaką, tuo tarpu kitame reitingo gale atsidūrė Iranas - tik 15 proc. respondentų vertino šią šalį palankiai.

Netgi Ispanijoje, kurią alina griežto taupymo priemonės, 68 proc. pripažino, kad Vokietija "daro didžiausią teigiamą įtaką pasaulyje".

Tuo tarpu Graikijoje, kur vyko dažni protestai prieš Vokietiją ir šalies kanclerę Angelą Merkel dėl jų reikalaujamos diržų veržimosi politikos, 52 proc. respondentų pareiškė, kad šalis daranti "blogą įtaką".

Vokietija iš pirmosios reitingo pozicijos išstūmė Japoniją - šios Azijos šalies populiarumas šiais metais, palyginus su praėjusiais, nukrito nuo 58 iki 51 procento.

Kanada ir Didžioji Britanija užėmė antrą ir trečią pozicijas reitinge (po 55 proc.), tuo tarpu Pakistanas ir Šiaurės Korėja atsidūrė reitingo gale, prasčiausiai vertinamų šalių trejetuke.

BBC užsakytą apklausą atliko "GlobeScan" ir PIPA, buvo apklausti atsitiktinai pasirinkti žmonės iš 25 šalių.