Iš kitų E. Macrono rinkimų kampanijos aktyvistų ministrais tapo Liono meras Gerard'as Collombas – vidaus reikalų, centristas sąjungininkas Francois Bayrou (Fransua Bairu) – teisingumo.

Dešinysis Bruno Le Maire (Brunas Le Meras) skiriamas ekonomikos ministru; jis yra vienas iš trijų konservatyviosios Respublikonų partijos narių, patekusių į vyriausybę, kartu su pirmadienį paskirtuoju ministru pirmininku Edouard Philippe'u.

E. Macronas, žadėjęs sutelkti talentingus žmones iš abiejų politinio spektro pusių, į kabinetą priima du ministrus iš buvusios socialistų vyriausybės – J.Y. Le Drianą ir Annick Girardin, pastaroji skiriama ministre Prancūzijos užsienio teritorijoms.

Jis laikosi ir savo pažado lyčių lygybės atžvilgiu.

Vis dėlto iš penkių pagrindinių postų, tik vienas – gynybos ministro – tenka moteriai; dar 10 moterų turės kultūros, darbo, sporto ir sveikatos ir kt. portfelius.

Aplinkosaugos žvaigždė Nicolas Hulot skiriamas ekologijos ministru, leidėja Francoise Nyseen – kultūros; tai tik keli E. Macrono pasirinkti naujokai vyriausybėje.

Olimpinė fechtavimo čempionė 45-erių Laura Flessel iš Prancūzijai priklausančios Gvadelupės salos skiriama sporto ministre.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją