Prokurorai sako, kad prieš atakas M. Abrini buvo pastebėtas vairuojantis „Renault Clio“automobilį, kuriame buvo kitas ieškomas įtariamasis Salahas Abdeslamas. Jie buvo pastebėti prie degalinės Ressonse, pakeliui į Paryžių.

Šis automobilis lapkričio 13-ąją buvo panaudotas per išpuolius Paryžiuje, kurie nusinešė 130 žmonių gyvybių.

Pasak belgų policijos, M. Abrinis yra 1,75 metro ūgio, sportiškas. „Jis pavojingas ir galimai ginkluotas“, – sakoma pareiškime.

Įtariamasis Mohamedas Abrini

Užkirstas kelias naujiems išpuoliams

Paryžiaus prokuroras Francois Molinsas taip pat pranešė, kad praėjusios savaitės naktinės ir rytinės antiteroristinės operacijos metu buvo užkardyti nauji teroro išpuoliai.

Per antiteroristinę operaciją Sen Deni priemiestyje nukautas Abdelhamidas Abaaoudas ir dar vienas vyras planavo savižudžių išpuolius verslo rajone La Defense lapkričio 18 arba 19 dieną.

Po išpuolių Paryžiuje atlikta daugiau kaip 1 200 kratų

Po Prancūzijoje buvo atliktos kratos 1 233 butuose ir namuose, laikinai suimti 165 asmenys, konfiskuota 230 ginklų. Tai antradienį pareiškė Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernardas Cazeneuve. Tarp ginklų esą buvo ir „karo ginklų“, praneša agentūra AFP.

Prancūzijoje lapkričio 14-ąją, praėjus dienai po kruvinų atakų, buvo paskelbta nepaprastoji padėtis. Parlamentas ją dabar pratęsė iki vasario. Nepaprastoji padėtis, be kita ko, reiškia, kad kratas galima vykdyti ir naktimis, be teismo sprendimo.

Per islamistų atakų seriją lapkričio 13-ąją Paryžiuje žuvo 130 žmonių, daugiau kaip 300 buvo sužeisti.