Antrus metus iš eilės taikiausia šalimi pripažinta Islandija.

Sirijos pozicijos stipriai suprastėjo – ji atsidūrė 147-oje vietoje (30 vietų žemiau).

Antrus metus iš eilės karingiausia šalimi išlieka Somalis.

Karingiausias regionas- Artimieji Rytai ir Šiaurės Afrika

Padėtis pagerėjo visuose regionuose, išskyrus Artimuosius Rytus ir Šiaurės Afriką. Pirmą kartą nuo 2007 m., kai pradėtas sudarinėti Taikos indeksas, Užsachario Afrika pakilo iš paskutinių vietų. Per pastaruosius metus matomas akivaizdus pagerėjimas Madagaskare, Gabone ir Botsvanoje, be to, regionas padarė didžiausią pažangą, gerindamas santykius su kaimyninėmis šalimis nuo 2009 iki 2012 m.

Padidėjus karingumui, Artimieji Rytai ir Šiaurės Afrika dabar yra karingiausi regionai pasauliniu lygiu. Šis poslinkis atspindi neramumus ir nestabilumą po Arabų pavasario. Per pernai metus daugelio šalių pozicijos Pasauliniame taikos indekse suprastėjo dėl penkių rodiklių, atspindinčių saugumo ir patikimumo priemones visuomenėje. Regis, jie atspindi nuo 2010 m. gruodžio arabų pasaulyje kilusius neramumus. Sirija dėl kilusio pilietinio karo nukrito indekse žemiausiai, po jos – atitinkamai Egiptas ir Tunisas.

Vakarų Europa šeštus metus iš eilės išlieka taikiausiu regionu, kurio dauguma valstybių yra tarp pirmųjų 20-ies. Nors Norvegija pirmą kartą nukrito iš 10-os į 18-ą vietą, visos trys Skandinavijos šalys liko pirmajame dešimtuke, jų visuomenėje – aukštas saugumo ir patikimumo lygis.

JAV užima 88 vietą iš 158-ių.

10 taikiausių šalių:

10 karingiausių šalių:

158. Somalis,
157. Afganistanas,
156. Sudanas,
155. Irakas,
154. Kongo Respublika,
153. Rusija,
152. Šiaurės Korėja,
151. Centrinės Afrikos Respublika,
150. Izraelis,
149. Pakistanas.

Lietuva atsidūrė 43-ioje sąrašo vietoje, Latvija ir Estija – atitinkamai 45-oje ir 41-oje vietoje. Lenkija užėmė 24-ą vietą, Baltarusija – 109-ą vietą.

Pasauliniu taikos indeksu vertinamas taikumas pasaulyje. Indeksą sudarinėja Ekonomikos ir taikos institutas (angl. Institute for Economics and Peace). Institutas vertina vykstančius šalies viduje ir tarptautinius konfliktus, saugumą ir patikimumą visuomenėje bei militarizaciją 158-iose šalyse, iš viso atsižvelgiama į 23-is rodiklius.