Jungtinių Tautų (JT) Pasaulio meteorologijos organizacijos (PMO) prognozėse taip pat įspėjama, kad šis orų fenomenas gali įgauti jėgos ir savo apogėjų pasiekti laikotarpiu nuo spalio iki sausio, nors jo pasekmės bus jaučiamos dar daugelį savaičių, rašo „Sky News“.

El Ninjo reiškiniai įvyksta kas kelerius metus, kai Ramiajame vandenyne palei pusiaują pasikeičia vėjo kryptis.

Tai gali turėti pražūtingų pasekmių žemės ūkiui, gali kilti įvairių ligų protrūkiai. Dėl šio reiškinio Šiaurės ir Pietų Amerikose sustiprėja lietūs, o Azijoje ir Afrikoje pakyla oro temperatūra.

Anot JT organizacijos, prognozuojama, kad vandens paviršiaus temperatūra rytinėje ir centrinėje Ramiojo vandenyno dalyse bus dviem laipsniais aukštesnė už įprastinę ir gerokai viršys El Ninjo ribą.
Panašūs El Ninjo reiškiniai vyko 1972, 1982 ir 1997 metais. Kiekvienas iš jų vidutiniškai truko maždaug metus.

PMO prognozės pasigirdo netrukus po to, kai NASA Žemės observatorija paskelbė nuotraukas su trimis 4-os kategorijos audromis, vienu metu slenkančiomis per Ramųjį vandenyną.

Paprastai Ramiajame vandenyne kyla pavienės audros, ir nors kartais jos susidaro poromis, trys audros viename regione yra iki šiol nematytas reiškinys.

NASA nuotraukose matyti uraganai „Kilo“, „Ignacio“ ir „Jimena“, keliaujantys iš vakarų į rytus.

Uraganas „Ignacio“ buvo arčiausiai Havajų ir kėlė iki 225 km/h siekiantį vėją.

Tačiau jis greitai silpnėjo ir slinko tolyn nuo Didžiosios salos.

Uraganas „Jimena“ išliko galinga 4-os kategorijos audra, keliančia iki 209 km/h siekiantį vėją.

Centrinio Ramiojo vandenyno uraganų centro Honolulu duomenimis, artimiausiomis dienomis pietinius ir rytinius vandenyno krantus gali pasiekti aukštos bangos.

Meteorologai taip pat įspėja, kad toks bangavimas gali kelti pavojų žmonių gyvybėms.