Kalėjime nuteistieji fotografuojami tada, kai jie perkeliami į kitą vietą arba pasikeičia jų išvaizda. Ch. Mansonas paskutinėje prieš tai darytoje nuotraukoje buvo nufotografuotas plikai nuskusta galva.

„Jis labai pasikeitęs“, - CNN sakė kalėjimų departamento atstovas spaudai Terry Thorntonas.

Balandžio 11 dieną turi įvykti naujas posėdis dėl išankstinio Ch. Mansono paleidimo. Kalėjime jis kali jau 40 metų, kai buvo nuteistas už tai, kad įtikino savo komunos, vadintos „Mansono šeima“, narius 1969 metų rugpjūtį žiauriai nužudyti aštuonis žmones.

Nužudė R.Polanskio žmoną

Tarp aukų buvo ir kino režisieriaus Romano Polanskio žmona Sharon Tate, kuri nužudymo metu buvo aštuntą mėnesį nėščia. Ch. Mansonas už grotų sėdo 1971 metais.

Praėjusių metų balandį jis nutraukė 20 metų trukusią tylą, pareikšdamas, kad dėl pasaulinio atšilimo artėja pasaulio pabaiga.

Kalbėjo apie pasaulio pabaigą

„Kiekvienas yra Dievas ir jeigu mes neprabusime, nebeliks oro, nes tirpsta mūsų ledynai, nes darome daug žalos atmosferai“, - teigė jis.

„Automobiliai ir dujos naikina atmosferą. Mes nebeturėsime kuo kvėpuoti“.

Ch. Mansonas taip pat apibūdino Jungtinių Valstijų prezidentą Baracką Obamą kaip „Vol Stryto vergą“.

Penki „Šeimos“ nariai buvo pripažinti kaltais įvykdę minėtas žmogžudystes, o Ch. Mansonas, kuris žudant žmones nedalyvaudavo, buvo pripažintas kaltu dėl vadovavimo grupei.