Tai trečiadienį pranešė Belgijos televizijos kanalas VRT.

„Asmenims, Belgijoje verbuojantiems jaunuolius teroristinei IS organizacijai, mokama nuo vieno iki devynių tūkstančių eurų už žmogų. Daugiausiai mokama už užverbuotus IT specialistus ir gydytojus“, – pažymi televizijos kanalas.

Jo duomenimis, daugiausiai žmonių Europoje užverbuota kaip tik Belgijoje. Per pastaruosius penkerius metus IS pusėje kariavo daugiau kaip 500 šios šalies piliečių.

„Šiuo metu Sirijoje kariauja 207 belgai. Per pastaruosius penkerius metus 77 Belgijos piliečiai žuvo, iš Sirijos į šalį grįžo 128 jaunuoliai. Iš jų 46 šiuo metu teisiami“, – informavo VRT.

Teroristai verbuoja jaunuolius daugiausia per socialinius tinklus, taip pat pasitelkdami šeimos narius ir draugus, jau esančius Sirijoje.

Belgijoje gyvena 11,5 milijono žmonių. Šalis užima pirmąją vietą Europos Sąjungoje pagal išvykusių kariauti į Siriją islamistų skaičiaus santykį su bendru gyventojų skaičiumi. Didelė dalis šių žmonių – jaunimas, antrosios kartos migrantai, gimę Belgijoje migrantų šeimose ir gavę prieglobstį arba pilietybę.