Šis baldų fabrikas yra pagaminęs ne vieną nestandartinį vaikiškų baldų komplektą. Čia gaminamų baldų dizainas kuriamas kopijuojant automobilių, autobusų, traukinių, laivų ir lėktuvų modelius. Įmonės direktorius Antonas Kopel aiškina, kad komplekso „Buk“ išvaizdos lovelės pagamintos pergalės Antrajame pasauliniame kare 71-ųjų metinių proga. Tai visiškai nauja lovelių partija, į kurią taip pat įeina tanko ir lėktuvo išvaizdos lovelės.

„Nemanau, kad tokia lovelė galėtų būti laikoma kuria nors prasme netinkama. Juk vieni tampa gydytojais, kiti kepėjais, o dar kiti – kariais“, – svarsto A. Kopel.

Fabriko direktorius tvirtina, kad jau nupirkta maždaug dešimt „Buk“ išvaizdos lovelių, be to, pagal užsakymus šių baldų komplektų išsiųsta ir į kitu Rusijos miestus.

Šio modelio vaikiška lovelė kainuoja maždaug 150 eurų.

Zenitinių raketų kompleksas „Buk“ ypač pagarsėjo po įvykio 2014-ųjų metų vasarą, kai virš Luhansko apskrities buvo numuštas oro linijų „Malaysian Airlines “ keleivinis lėktuvas „Boeing 777“. Ištyrus incidentą paaiškėjo, kad lėktuvas numuštas iš „Buk“ paleistos raketos. Sprogus lėktuvui žuvo 298 juo skridę keleiviai.