Bomba buvo padėta gatvėje, kuria P.Musharrafas turėjo važiuoti iš armijos ligoninės, kur yra apsistojęs nuo sausio, į savo namus Islamabado pakraštyje.

Niekas nebuvo sužeistas, atsakomybės už išpuolį kol kas niekas neprisiėmė.

„Keturių kilogramų sprogstamasis užtaisas, padėtas vamzdyne po tiltu, sprogo maždaug 20 minčių iki momento, kai per tą vietą turėjo važiuoti buvęs prezidentas“, – sakė aukšto rango policijos pareigūnas Liaqatas Niazi.

Pasak jo, P.Musharrafas buvo nuvežtas namo kitu maršrutu.

Islamabado policijos atstovas Muhammadas Naeemas patvirtino, kad įvyko toks incidentas ir kad išminuotojų būrys patikrino tą vietą po sprogimo.

„Per sprogimą niekas nebuvo sužeistas“, – sakė pareigūnas, pridūręs, kad numanomas išpuolio taikinys buvo P.Musharrafas.

P.Musharrafas, vadovavęs Pakistanui 1999–2008 metais, praėjusių metų kovą grįžo į tėvynę iš savanoriškos tremties, ketindamas kandidatuoti visuotiniuose rinkimuose, tačiau jam buvo uždrausta balotiruotis. Buvusiam prezidentui buvo iškelta virtinė bylų, o tarp pateiktų kaltinimų yra valstybės išdavimas.

Talibanas taip pat grasino pasiųsti mirtininkus sprogdintojus, kad jie nužudytų buvusį lyderį, o dėl grėsmių saugumui P.Musharrafas negalėjo dalyvauti daugumoje teismo posėdžių.

Pastarasis išpuolis buvo jau ketvirtas pasikėsinimas į buvusio generolo gyvybę. Pirmieji trys mėginimai jį nužudyti buvo surengti, kai P.Musharrafas dar ėjo šalies vadovo pareigas.