Negaliu įsivaizduoti nė vieno mąstančio žmogaus, kuris nematytų, kad pasaulis ritasi žemyn. Skerdynių ir pabėgėlių nuo skerdynių skaičius yra didelis ir jis auga, – savo apžvalgoje rašo D. Prageris.

„Islamo valstybė“ kontroliuoja teritorijas nuo Afganistano iki Vakarų Afrikos. Libija yra patekimo į šį sąrašą proceso pradžioje. Kiti sadistiniai islamistų judėjimai taip pat kontroliuoja dalį teritorijos. „Pew Research“ duomenimis, maždaug 10 proc. viso pasaulio musulmonų palaiko „Islamo valstybę“ ir teroro aktus prieš civilius. Tai daugiau nei 100 mln. žmonių.

Irano režimas neseniai padidino premiją už indų kilmės rašytojo Salmano Rushdie galvą. Režimas didina represijas šalies viduje, dabar turi per 100 mlrd. JAV dolerių terorui remti, nuolat ragina sunaikinti Izraelį. Iš Rusijos Iranas neseniai gavo galingiausių už JAV ribų egzistuojančių priešlėktuvinių ginklų, todėl sėkminga oro ataka prieš Iraną yra beveik neįmanoma.

Europa įsileidžia dar vieną milijoną imigrantų iš Artimųjų Rytų, nedaugelis jų puoselėja tokias pat moralines vertybes, kaip Europa. Viena to pasekmė – Europos moterys patiria vis daugiau seksualinės prievartos. Kita to pasekmė yra tai, kad Europos šalys musulmonų ar islamo kritiką, nepaisant to, kiek ji racionali, ima bausti kalėjimu arba (ir) piniginėmis baudomis.

Vienintelis dalykas, stabdantis nuolatines europiečių ir amerikiečių masines žudynes, yra Amerikos ir Europos policijos darbas. Bet niekas netiki, kad to pakaks siekiant išvengti išpuolių ateityje.

Rusijai vadovauja KGB žmogus, kuris, vos progai pasitaikius, Amerikos įtaką pasauliui siekia pakeisti Rusijos įtaka. Ir jam tai leidžia daryti Amerikos prezidentais bei demokratų partija. Kol Rusija mėgina, Charlzo Krautharerio žodžiais tariant, „skaldyti ir valdyti“ Ukrainą, Baracko Obamos vadovaujamos JAV atsisako Ukrainai siųsti ginklus. JAV yra vadovaujamos prezidento, kuris, panašu, pagrindiniu savo priešu laiko Izraelio ministrą pirmininką, nors jo šalis yra bene laisviausia, moraliausia ir labiausiai proamerikietiška Artimuosiuose Rytuose.

JAV ginkluotojų pajėgų Ramiajame vandenyne vadas neseniai Kongrese pasakė, kad „Kinija akivaizdžiai militarizuoja Pietų Kinijos jūrą, siekdama hegemonijos Rytų Azijoje“.

Kuba sulaukė JAV pripažinimo ir pasijuto laisva dar labiau pavergti savo šalies žmones. Sausį Kubos režimas suėmė 1,414 tūkst. politinių disidentų, tai – antras pagal dydį skaičius istorijoje. Prezidentas B. Obama už tai atsilygins savo vizitu.

Daugybėje JAV universitetų užvaldo fašistinė leftizmo išraiška. Studentai nebaudžiamai užvaldo administracijos biurus, perrėkia kitokius nei jie ir daugybė akademinio personalo narių juos palaiko. „Įvairovės“ ir „tolerancijos“ vardu universitetai, kurie kadais buvo laisvos minties ir kritinio mąstymo brangakmeniai, tapo vietomis, kur laisvę ir Ameriką vertinantys amerikiečiai bijo siųsti savo vaikus.

Amerikos jaunimui vidurinėje mokykloje ir po jos baigimo yra įteigiama panieka Amerikai ir jos steigėjų idealams. Kai jiems parodomi Amerikos kūrėjų atvaizdai, didžioji dalis jaunimo mato juose rasistus, seksistus, turtingus vergvaldžius baltuosius, o ne puikius žmones, kūrusius didžią tautą.

Universitetai patvirtina – Vakarai vykdo savižudybę. Kalifornijos universitete Los Andžele studentui nereikia perskaityti nė vienos Shakespeare`o pjesės, kad galėtų gauti anglų kalbos specialisto laipsnį. Tačiau studentas indoktrinuojamas „baltųjų privilegijuotumo“, „sisteminio rasizmo“, „pajamų nelygybės“, „homofobijos“, „neapykantos kurstymo“, „klimato kaitos“ ir kitomis idėjomis, kuriomis rūpinasi radikalai.

Respublikonų prezidentiniai debatai pradedami lyderiaujančio respublikonų kandidato komentaru apie jo penio dydį ir auditorija džiūgauja.

JAV prezidentas, juodasis, išrinktas su viltimi, kad suvienys rases, nepastebėjo didžiausios rasių nesantaikos nuo 1960-ųjų. Jo pakartotinos nuorodos į įvykius Fergusone sustiprina melą, kad baltasis policininkas nužudė nekaltą juodaodį paauglį dėl jo rasės.
Tai yra tik vienas prezidento įpročio didinti atskirtį ir pyktį pavyzdys. Vienas to rezultatas – retorinis (vis labiau mirtinas) karas prieš policiją, lėmusių pareigūnų atsitraukimą iš vietovių, kuriose gyvena daugiausia juodaodžiai.

Tuo metu respublikonų prezidentinėse lenktynėse lyderiauja žmogus, kuris tyčiojasi iš karo belaisvio; kartoja šmeižtą, kad George`as W. Bushas žinojo, kad Irake nebuvo masinio naikinimo ginklų; skatina teroristų šeimų žudymą; ir su pasididžiavimu Amerikai pasakoja apie savo lytinio organo dydį.

Daugybė kartų įtikėjo, kad pasaulis ritasi žemyn. Tačiau nuo 1776-ųjų egzistavo didi tauta, kurios galimybe stabdyti nuopuolį buvo galima pasitikėti. Tačiau dabar didi tauta, dėl jos pačios kairiųjų pažiūrų elito, pati yra nuopuolyje. Taigi, kas pasaulį išgelbės dabar?