Jungtinių Arabų Emyratų tarptautinių reikalų ministras Anwaras Gargashas "Twitter" tinklaraštyje rašo: "Labai svarbu, kad procesas prieš Saifą al Islamą vyktų pagal įstatymus, tuo parodant, kad šalis siekia sukurti teisingų principų visuomenę".

"Mes sveikiname žinią apie Saifo al Islamo sulaikymą. Dabar labai svarbu, kad Libijos valdžia užtikrintų jo saugumą ir perduotų į tarptautinio baudžiamojo teismo ir tarptautinio teisingumo rankas", - rašo savo tinklaraštyje Švedijos užsienio reikalų ministras Carlas Bildtas.

Buvęs Didžiosios Britanijos ambasadorius Libijoje Oliveris Millsas pareiškė, kad šiuo metu M. Gaddafio sūnus yra daug svarbesnis pasauliniu mastu nei patiems libiams.

"Jo figūra svarbi, bet jis - vakar dienos žmogus. Jo areštas neturės didelės įtakos šalyje vykstantiems procesams", - pareiškė A. Milsas interviu BBC.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija pranešė nekomentuosianti Seifo al Islamo arešto, kol negausianti detalaus visų aplinkybių patvirtinimo.

Kaip anksčiau pranešė Libijos teisingumo ministras, M. Gaddafio sūnus buvo sučiuptas šeštadienį šalia Abario miesto ir areštuotas. Jo sulaikymo aplinkybės kol kas nežinomos. Apie Saifo al Islamo sulaikymą jau buvo skelbta du kartus, ir abu kartus ši informacija nebuvo patvirtinta.

Naujausiais duomenimis, sulaikytasis M. Kadafio sūnus nugabentas į Zintano miestą ir yra gyvas bei sveikas.