Per jos vyro Donaldo Trumpo inauguracijos ceremoniją visų akys buvo nukrypusios į M. Trump, kuri ne tik savo stiliumi labai priminė Jackie Kennedy Onassis, bet ir susilaukė internautų užuojautos dėl savo veido išraiškų ir keisto bendravimo su vyru.

Praėjus dviem dienoms po to, kai jos vyras pradėjo eiti prezidento pareigas, Melania su sūnumi Barronu grįžo į Niujorką ir nuo pat 1853 metų tapo pirmąja ponia, kuri negyvena Baltuosiuose rūmuose. Pats D. Trumpas tuoj po rinkimų sakė, kad jo žmona liks gyventi Niujorke iki mokslo metų pabaigos ir lankys jį tik savaitgaliais. Tačiau pirmajai poniai artimi šaltiniai sako, kad pirmoji ponia dar neapsisprendė, ar iš viso kelsis į Vašingtoną.

„Jie įvertins situaciją besibaigiant mokslo metams ir nuspręs, ar taip ir liks, ar Melania ir Barronas kelsis į Vašingtoną, – leidiniui „US Weekly“ sakė vienas šaltinis. – Galiausiai jie nuspręs taip. kaip būtų geriausia Barronui.“

Michelle Obama, Melania Trump

Tokie pranešimai gali paskatinti kalbas, kad M. Trump nevykdys savo pirmosios ponios pareigų. Per 11 dienų po savo vyro inauguracijos ji taip ir nepasirodė viešumoje.

Anksčiau ji sakė eidama pirmosios ponios pareigas kovosianti su priekabiavimu internete lygiai taip pat, kaip jos pirmtakė Michelle Obama kovojo su nutukimo ir antsvorio problema. Kol kas nematoma jokių žingsnių, kad ji ką nors darytų.

Yra sakančių, kad jos nebuvimas Baltuosiuose rūmuose yra gana nepastebimo jos vaidmens per vyro rinkimų kampaniją tąsa. Rinkimų kampanijos metu ji tik pasisakydavo po to, kai pakalbėdavo jos vyras, kad „sumažintų padarytą žalą“, tačiau apskritai daugiausia liko šešėlyje.

Praėjus dviem dienoms po to, kai jos vyras pradėjo eiti prezidento pareigas, Melania su sūnumi Barronu grįžo į Niujorką ir nuo pat 1853 metų tapo pirmąja ponia, kuri negyvena Baltuosiuose rūmuose.

Trečiadienį būtent D. Trumpo dukra Ivanka Trump lydėjo savo tėvą į Doverio aviacijos bazę, kur buvo pagerbtas sekmadienį per specialiųjų pajėgų operaciją Jemene žuvęs karininkas.

Kai kas mano, kad Melanios sprendimas laužyti tradiciją yra feministinės pažangos ženklas. Nepaisant to, jeigu Melaniai nerūpi atlikti matomos ir aktyvios pirmosios ponios vaidmenį, daugumai amerikiečių tai yra labai svarbu.

„Manau, kad Amerikos žmonės nori matyti aktyvią pirmąją ponią ir jie nori, kad ta tuštuma būtų užpildyta, nes kai įvyksta nelaimė, būtent pirmoji ponia tradiciškai imasi pareigos paguosti šalį“, – sakė knygos apie Amerikos pirmąsias ponias autorė Kate Andersen Brower.

Neseniai atlikta apklausė parodė, kad 51 proc. žmonių nori, kad M. Trump vaidintų aktyvų vaidmenį savo vyro administracijoje. O 45 proc. žmonių nori, kad kokias nors oficialias pareigas eitų dukra Ivanka.

„Ji atsisako daugybės galimybių teigiamai paveikti D. Trumpo įvaizdį“, – savo politikos apžvalgininkė Lauren Wright, pažymėjusi, kad buvusios pirmosios ponios – Michelle Obama, Hillary Clinton ir Laura Bush – padėjo daryti įtaką visuomenės nuomonei apie savo vyrų politiką.

D. Trumpas padarė didžiulę gėda savo žmonai, kai kilo skandalas dėl jo pagyrų grabinėjus moteris bei netinkamo elgesio. Todėl ironiška, kad ji ketino kovoti su internetiniu priekabiavimu, kai jos vyras laikomas garsiausius šalyje priekabiautoju. .

Taip pat buvo kilęs plagijavimo skandalas, kai jos kalboje buvo įžvelgta daug panašumų su M. Obamos kalba.

Galiausiai tebesitęsia diskusija, kurie drabužių dizaineriai rengs ir nerengs pirmosios ponios.

Melania taip pat neskuba formuoti savo komandos. Ji kol kas neturi nei atstovo spaudai, nei komunikacijos ar administracijos vadovo.

Palyginimui: M. Obama atstovą spaudai turėjo jau prezidentinės rinkimų kampanijos metu, o socialinių reikalų sekretorių paskyrė netrukus po savo vyro pergalės rinkimuose.