Nuo ankstaus ryto geltonomis liemenėmis vilkintys pareigūnai darbavosi ant garsiojo Menų tilto, specialia įranga pjaustydami romantiškąsias spyneles, stebint būreliui smalsių turistų.

Romantiški turistai iš viso pasaulio stengiasi apsilankyti ant Menų tilto per Senos upę, užkabinti ant jo turėklų amžiną meilę simbolizuojančią spyną ir išmesti raktą į upę, tikėdamiesi, kad šitaip jos čia liks amžinai.

Viena porelė iš Vašingtono sakė nieko nežinojusi apie draudimą kabinti spynas.

„Atvykome norėdami pakabinti spyną, bet sužinojome, kad (tiltas) uždarytas ir tai daryti nelegalu, todėl pakabinsime ją tiesiog čia, pačioje tilto pabaigoje, kad niekas nepamatytų“, – sakė Cathy Hominnage „Reuters TV“.

Tai, kas poroms atrodo nekalta meilės išraiška, yra tikras galvos skausmas miesto valdžiai ir kelia grėsmę žmonių saugumui.

Praėjusiais metais policija paskubomis nuvarė turistus nuo 155 metrų ilgio Menų tilto, kai dalis pėsčiųjų tako įgriuvo, neatlaikiusi ant turėklų užkabintų spynų svorio.

Kai kuriose vietose turėklai buvo uždengti plastiko skydais; be to sostinės valdžia pradėjo kampaniją, ragindama turistus verčiau ant tilto pasidaryti asmenukę, o ne prikabinti naują spyną.

Tačiau tikros meilės niekas negalėjo sustabdyti – turistai toliau „kaustė“ šitą tiltą ir kitas vietas.

Daugybė spynų dabar pakabinta ant Arkivyskupijos tilto prie Dievo Motinos katedros. Jų taip pat galima pamatyti ir kitose miesto vietose.

Paryžiaus pareigūnai, kurie pasmerkė „paveldo niokojimą“ ir pavojaus žmonėms sukėlimą ant perkrauto Menų tilto, nusprendė, kad delsti jau gana, todėl pirmadienį pradėjo operaciją, per kurią bus nuimtos visos spynos.

„Pašalinsime beveik milijoną spynų – kitaip tariant, 45 tonas“, – sakė miesto pareigūnas Bruno Julliard'as, pridūręs, kad tos „bjaurios“ spynos darko vieną gražiausių tiltų Prancūzijos sostinėje.

Vasarą tilto turėklų metalinės grotos bus pakeistos meno kūriniais, o vėliau vietoje jų bus sumontuoti skaidrūs skydai.

„Norime, kad Paryžius liktų meilės ir romantikos sostine“, – pabrėžė B.Julliardas, pridūręs, kad artimiausiu laiku bus pradėta nauja kampanija, raginanti poreles reikšti savo meilę kitokiais būdais.

Mada kabinti spynas ant Menų tilto prasidėjo 2008 metais, bet ši problema būdinga ne vien Paryžiui.

Nežinia, kur pirmiausia buvo sumanytas „meilės spynos“ rakinimo ritualas, bet tiltų, apkabinėtų spynomis su užrašytais įsimylėjėlių vardais ar inicialais galima rasti daugelyje Europos sostinių, arba net Marakeše ir Kinijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)