Protesto eitynėse nuo Pigalio aikštės (Place Pigalle) į Belvilio rajoną, kuris žinomas savo „raudonųjų žibintų" kvartalais, dalyvavo daugiausiai moterys iš Kinijos ir transseksualai iš Lotynų Amerikos.

Daugelis jų buvo su skrybėlėmis bei šaliais. Į protestą sukvietė kelios organizacijos, tarp jų - prostitučių profsąjunga.

Demonstracija buvo nukreipta prieš įstatymo projektą, dėl kurio pirmadienį ir antradienį diskutuos Senatas ir kuris jau kurį laiką kaitina aistras.

Iš pradžių buvo numatyta prostitučių klientams skirti 1 500 eurų baudas ir panaikinti 2003-aisiais priimtą sprendimą klientų viliojimą traktuoti kaip nusikaltimą. Tačiau dabar svarstoma pastarojo punkto nekeisti.

Prostitutės reikalauja panaikinti visus apribojimus ir atkreipia dėmesį į tai, kad prostitucija Prancūzijoje iš esmės yra legali.

„Mes esame prieš klientų kriminalizavimą ir prieš tai, kad klientų viliojimas būtų laikomas nusikaltimu" - sakė kinių prostitučių sąjungos vadovė.

Manoma, kad Prancūzijoje yra apie 30 000 prostitučių. Tai daugiausiai moterys iš Rytų Europos, Afrikos, Kinijos ir Lotynų Amerikos.