Prancūzijos prokurorai atskleidė, kad šeštadienį Paryžiaus Orly oro uoste nušauto užpuoliko namai buvo apieškoti iš karto po 2015 m. lapkričio mėnesį Paryžiuje įvykdytų teroro išpuolių, nusinešusių 130 žmonių gyvybes. Tuo metu buvo apieškomos įtariamų radikalų gyvenamosios vietos.

Su tyrimo eiga susipažinęs, tačiau anonimu panorėjęs likti Prancūzijos pareigūnas žiniasklaidai patvirtino, kad oro uoste buvo nušautas Prancūzijoje gimęs 39 metų Zijedas Benas Belgasemas.

Teigiama, kad šeštadienio ryte šiaurės Paryžiuje jis panaudojo pneumatinį pistoletą ir apšaudė policininkų kontrolės punktą. Vienas policininkas dėl veido sužeidimų gydomas ligoninėje. Tada jis automobiliu nuvyko į Paryžiaus Orly oro uostą, kur iš karės nesėkmingai bandė atimti automatinį ginklą FAMAS, bet buvo nušautas kitų dviejų drauge patruliavusių kariškių.

Po incidento iš oro uosto buvo evakuoti žmonės ir prasidėjo speciali policijos operacija. Pareigūnai ieškojo sprogmenų, tačiau jų nerado. Užpuoliko tėvas ir brolis buvo sulaikyti ir apklausti.