Aštuonis negyvus žmones šeštadienį rado pareigūnai, užsukę patikrinti vieno namo Hjustono regione po to, kai vienas susirūpinęs giminaitis paprašė surasti jo dingusius artimuosius, sakė Hariso apygardos šerifo biuro darbuotojai.

Nužudytieji buvo rasti visuose trijuose to namo miegamuosiuose. Jie visi buvo nušauti, kai kurie – peršauti kelis kartus, o daugelis buvo surakinti metaliniais antrankiais, žurnalistams sakė vyriausiasis tyrėjas seržantas Craigas Cloptonas.

Pareigūnai iš pradžių mėgino susisiekti su namo gyventojais ir per langą pamatė vieno vaiko lavoną, vyriausiasis šerifo pavaduotojas Timas Cannonas sakė reporteriams.

Tuomet keturi pavaduotojai įsiveržė į tuos namus, o viduje buvęs įtariamasis pradėjo šaudyti. Šerifo įgaliotiniai atsitraukė ir palaukė, kol atvyks operatyvinis būrys. Policijos derybininkams galiausiai pavyko įkalbėti užspeistą įtariamąjį pasiduoti, nurodė T.Cannonas.

Policija informavo, kad suimtasis yra 48 metų Davidas Conley, kurio buvusi partnerė Valerie Jackson buvo tarp nužudytųjų.

40-metė V.Jackson gyveno tame name, kuriame buvo nužudyta ji, jos vyras ir vaikai.

„Buvo ankstesnis ryšys“ tarp D.Conley ir V.Jackson, o vyriausias iš nužudytų vaikų – 13-metis Nathanielis – tikriausiai yra D.Conley sūnus, aiškino C.Cloptonas.

Davidas Conley
„Žudiko motyvai atrodo susiję su ginču su Valerie, – pažymėjo T.Cannonas. – Aišku, kad jis buvo nepatenkintas, kaip pakrypo jo asmeniniai reikalai ir šeimyninis gyvenimas.“

Anksčiau jau buvo išduotas D.Conley arešto orderis, susijęs su jo šeimos narių užpuolimu, nurodė policija.

D.Conley bent nuo 2000 metų buvo patekęs į teisėsaugos akiratį dėl smurto prieš artimuosius, rašo dienraštis „Houston Chronicle“. Jis anksčiau taip pat yra grasinęs V.Jackson ir ją užpuolęs.

D.Conley buvo pateikti trys kaltinimai dėl žmogžudysčių, įskaitant daugybinius nužudymus. Vyrą buvo nurodyta laikyti arešte be teisės būti paleistam už užstatą.

„Nesuprantame ir negalime visiškai suprasti motyvų žmogaus, atėmusio tiek daug nekaltų žmonių gyvybių, juolab mažų vaikų gyvybių“, – pabrėžė T.Cannonas, pridūręs, kad policija kruopščiai ištirs šias šiurpias žudynes.

Nužudytų vaikų amžius buvo 6–13 metų. Šios atakos aukomis tapo vyras, moteris, dvi mergaitės ir keturi berniukai. Manoma, kad jie visi buvo nužudyti šeštadienį, nurodė C.Cloptonas.

Anksčiau policija buvo paskelbusi, kad žuvo penki vaikai ir trys suaugusieji, taip pat kad D.Conley yra 49 metų.