Žmonės puolė parlamentą, daužė langus ir griovė tvoras.

Šalies konstitucija, priimta 1992 m. po 35 diktatoriško režimo metų, griežtai numato, kad prezidentas renkamas tik vienai 5 metų kadencijai.

Tačiau dabartinis Paragvajaus vadovas Horacio Cartesas siekia pašalinti šį apribojimą ir vėl dalyvauti rinkimuose.

Naujienų agentūros AFP teigimu, protestuotojai nusiaubė kabinetus tų politikų, kurie parėmė įstatymo pataisas.

Policija panaudojo raituosius pareigūnus, gumines kulkas ir vandens patrankas, kad išsklaidytų minią. Vietinė žiniasklaida pranešė apie dešimtis sužalotų žmonių - protestuotojų, politikų ir policininkų.

Prezidentas H. Cartesas, naudodamasis "Twitter", ragino žmones laikytis ramybės. Pasak jo, "demokratija nei nugalima, nei apginama naudojant jėgą". Prezidentas taip pat užtikrino žmones, kad valdžia stengsis ir toliau palaikyti viešąją tvarką.

Paragvajiečiai į gatves patraukė po privataus 25 senatorių, nedidelės daugumos, susitikimo. Jie pritarė įstatymui, turėsiančiam pakeisti Konstituciją. Šiai iniciatyvai turi pritarti ir Atstovų rūmai - žemesnieji parlamento rūmai - kur dauguma priklauso prezidento partijai.

Tačiau žemesniųjų rūmų pirmininkas Hugo Velazquezas pranešė, kad šeštadienį sprendimas Konstitucijos pataisų klausimu nebus priimtas.

Opozicija teigia, kad pasiūlymas susilpnintų šalies demokratines institucijas, ir kvietė žmones priešintis Konstitucijos pataisoms.