Du berniukai, sekmadienio rytą žaisdami Marubros paplūdimyje, rado yrantį kūnelį – savaitė po to, kai kitas, vos gyvas, kūdikis buvo rastas pakelės griovyje Sidnėjaus vakaruose.

Naujojo Pietų Velso policijos komisaras Andrew Scipione'as paragino mirusio kūdikio motiną kreiptis į pareigūnus.

„Ateikite ir pasikalbėkite su mumis, prašykite patarimų, mums reikia pasikalbėti su jumis“, – sakė jis ir taip pat paprašė visų, kas galvoja galbūt kažką žinantis, pasikalbėti su pareigūnais.

„Tad jei ši konkreti moteris neateis pati, prašom, jei esate draugas, tikras draugas, pasakysite mums, nes mes manome, kad jai gali reikėti pagalbos“, – pridūrė jis.

Nuogo kūdikio kūnelis buvo rastas užkastas smėlyje, maždaug 30 cm gylyje, ir policija sekmadienį sakė nežinanti, ar jis gimė negyvas, mirė vos gimęs, ar buvo nužudytas.

Dėl apirimo laipsnio kūdikio lytis kol kas taip pat nenustatyta.

Pareigūnai tikisi, kad skrodimas pirmadienį pateiks informacijos dėl to, kaip ir kada mirė šis kūdikis.

Du broliukai – šešerių ir septynerių metų – šiurpų radinį rado lygiai savaitė po to, kai pro šalį važiavę dviratininkai griovyje rado į ligoninės antklodę susuktą kūdikį, kuris, kaip manoma, ten išgyveno penkias dienas.

Jis buvo išgelbėtas, nes žmonės išgirdo jo verksmą, o vėliau bandymu jį nužudyti buvo apkaltinta 30 metų moteris.

Naujojo Pietų Velso policijos ministras Stuartas Ayresas sakė, jog šie atvejai iškėlė klausimą dėl to, ką būtų galima padaryti siekiant padėti nevilties apimtoms šeimoms.

„Nėra abejonių, jog turime du atvejus, kurie šiuo metu tiriami (ir) kurie verčia mus rimtai pagalvoti apie tai, ko mums reikia, kad padėtume krizę išgyvenančioms šeimoms“, – sakė jis.