38 metų italė Erika kartu su savo vaikinu tą vakarą Turino aikštėje stebėjo rungtynes, kurioms besibaigiant kilus panikai buvo sužeista per 1 500 žmonių.

Tuo metu Šv. Karolio aikštėje buvo apie 30 tūkst. žiūrovų, susirinkusių palaikyti Turino futbolo komandos „Juventus“, kuri Velso Kardifo mieste žaidė prieš „Real Madrid“.

Skelbiama, kad panika kilo likus maždaug dešimčiai minučių iki varžybų pabaigos vėlų šeštadienio vakarą, kai, kaip manoma, buvo paleistos petardos, o vienas ar daugiau žmonių ėmė šaukti, kad sprogo bomba.

Per incidentą sunkiai sužeisti dar du asmenys, įskaitant septynerių metų berniuką. Jis taip pat buvo komos būklės, bet dabar jau sveiksta.

Keletas žmonių buvo sužeisti, kai sugriuvo užtvaras aplink požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, esančią po aikšte, kur vyko renginys. Kai kurie žmonės susižalojo nukritę iš dviejų metrų aukščio.

Kai Erika buvo prispausta prie sienos, ji patyrė širdies smūgį, o sutrikus kraujotakai buvo pažeistos smegenys, pranešė žiniasklaida.

Turino merė Chiara Appendino socialiniame tinkle „Twitter“ rašė, kad „nėra pakankamai žodžių“ apibūdinti tos moters mirčiai, ir kad mieste jos laidotuvių dieną bus paskelbtas gedulas.

Italų pareigūnai iškart po incidento pradėjo tyrimą dėl neatsargaus sveikatos sutrikdymo, tačiau dabar jis bus perkvalifikuotas į tyrimą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją