Dalis iš šešių bulių, penktadienį paleistų bėgti Pamplonos senamiesčio gatvėmis, atsiskyrė ir pradėjo puldinėti visus pasipainiojusius jų kelyje, sukeldami daug įtemptų momentų.

Bėgimas su buliais, kuriame dalyvavo per tūkstantis žmonių, truko beveik 6 min. – dukart ilgiau negu įprasta.

Navaros ligoninės gydytojas Manuelis Montesino sakė, kad penki žmonės buvo subadyti, o dar bent keturi susižeidė pargriuvę.

Televizijos reportaže matėsi, kaip vienas bėgikas tempė bulių už rago, kad gyvulys nesubadytų ant žemės parkritusios moters ir vyro. Kitas bulius keliskart švystelėjo vieną vyrą į orą, kol jo dėmesį nukreipė kiti bėgikai.

Penktadienį paleisti bėgti buliai svėrė 530–650 kilogramų.

Raudonasis Kryžius, kurio medikai teikia pirmąją pagalbą sužeistiesiems per bėgimus, nurodė, kad šeši dalyviai buvo subadyti, patikslindamas ankstensius ligoninės pranešimus, kuriuose minimi penki subadytieji. Oficialioje Raudonojo Kryžiaus „Twitter“ paskyroje rašoma, kad dar aštuoni žmones buvo išvežti į miesto ligonines dėl kitokių traumų, patirtų per bėgimą.

Kasmet devynias dienas vykstančią San Fermino šventę pasaulyje išgarsino Ernesto Hemingway 1926 metų romanas „Fiesta“ (The Sun Also Rises). Šis renginys pritraukia tūkstančius užsieniečių turistų.

Per San Fermino festivalius nuo 1924-ųjų, kaip buvo pradėta rinkti tokia statistika, buliai mirtinai subadė iš viso 15 žmonių.