Per kelias pastarąsias dienas padarytos nuotraukos rodo, kad raketa iš šalies vakaruose esančio Tongčango komplekso gali būti paleista maždaug po savaitės, rašo „Kyodo“.

Tame pranešime nepateikiama išsamesnių detalių apie šios analizės šaltinį, bet Japonija saugumo srityje palaiko glaudžius ryšius su Jungtinėmis Valstijomis, kurios reguliariai stebi Šiaurės Korėją iš kosmoso. Pati Japonija 2003 metais taip pat pradėjo atskirus tos šalies palydovinius stebėjimus.

Pietų Korėjos gynybos ministerijos atstovas Kim Min-seokas atsisakė patvirtinti arba paneigti tame pranešime išdėstytas prielaidas, sakydamas, kad ministerija žvalgybos reikalų nekomentuoja.

Tačiau jis pridūrė, kad Pietų Korėjos kariškiai analizuoja visą informaciją, susijusią su galimu ilgojo nuotolio raketos bandymu.

Tarptautinė bendruomenė šiuo metu tariasi dėl tolesnių sankcijų Pchenjanui už anksčiau šį mėnesį įvykdytą ketvirtą branduolinį bandymą.

Vašingtonas spaudžia Jungtines Tautas pateikti tvirtą atsaką ir sugriežtinti sankcijas, reaguojant į Šiaurės Korėjos naujausią branduolinio užtaiso susprogdinimą.

Tačiau Kinija, kuri yra pagrindinė Šiaurės Korėjos diplomatinė gynėja ir ekonominė rėmėja, vengia imtis griežtų priemonių, nors abiejų šalių ryšiai pastaruoju metu pablogėjo dėl Pchenjano ambicijų vystyti savo branduolinio ginklavimosi programą.