Šeštadienį parlamentą kontroliuojanti Pakistano musulmonų lyga (PML-N) N. Sharifo įpėdiniu paskelbė jo jaunesnįjį brolį Shahbazą, tačiau jis dar turi tapti šalies parlamento nariu.

Tuo tarpu laikinuoju premjeru valdančioji partija paskyrė buvusį naftos ministrą Shahidą Khaqaną Abbasi.

Aukščiausiasis Teismas penktadienį nušalino N. Sharifą dėl tyrimo, susijusio su jam ir jo šeimos nariams metamais kaltinimais korupcija. Jau trečią kartą šiam lyderiui nebuvo leista baigti savo kadencijos.

„Paskyrimo dokumentai turėtų būti pristatyti Nacionalinės Asamblėjos sekretoriui iki pirmadienio 14 valandos (vietos, 12 val. Lietuvos laiku)“, – sakoma sekretoriato pranešime, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP.

Jame sakoma, kad Asamblėja susirinks antradienį 15 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku ir „išrinks ministrą pirmininką“.

Sh.Sharifas yra daugiausia gyventojų šalyje turinčios Pandžabo provincijos vadovas, kol kas nesusidūręs su kaltinimais korupcija.

Tačiau jis tėra provincijos valdininkas, todėl, kad galėtų tapti šalies premjeru, jis dar privalo būti išrinktas į Nacionalinę Asamblėją.

Šeštadienį Pakistano rinkimų komisija nurodė, kad nauji rinkimai bus surengti buvusioje N. Sharifo apylinkėje, jo gimtojoje Pandžabo provincijoje, bet šis procesas gali užtrukti iki 45 dienų.

Parlamento balsavime laikinuoju ministru pirmininku bus patvirtintas ir Sh. K. Abbasi.

Opozicija taip pat turi teisę pasiūlyti savo kandidatą į šį postą, tačiau nėra didelės tikimybės, kad jam pavyktų gauti parlamento, turinčio 342 vietas, daugumos palaikymą.