Pasak jų, kariai liko gyvi, o ankstesni žvalgybos pranešimai apie dviejų karių žūtį bei keturių sužeidimą buvo klaidingi. Vietinės vyriausybės vadovas Sardaras Khursheedas (Sardaras Kuršidas) sakė, kad išpuolis buvo Ravalakoto miesto pakraštyje.

Kariškiai nurodė, kad mirtininkas puolė prie karinio transporto, važiavusio pietinėje Kašmyro dalyje prie Ravalakoto miesto netoli sienos su Indija.

"Vyriškis kelio posūkyje užšoko ant karių mašinos", - sakė vienas kariškių.

Toje Kašmyro dalyje, kuri priklauso Pakistanui, islamistų kovotojų veiksmų nebuvo jau daugelį metų, bet per praėjusius metus buvo surengti keli išpuoliai. Pakistanas ir Indija vis dar nesutaria dėl Kašmyro priklausomybės, bet abi šalys siekia, kad Kašmyras būtų suvienytas.

Tokie smurto protrūkiai kelia nerimą Pakistano valdžiai, kad šalies šiaurės vakaruose veikiantys Talibano kovotojai gali imtis smurto ir kituose regionuose.

Taip pat Pakistane nuogąstaujama, kad JAV kariams netrukus pasitraukus iš Afganistano, pastarajame įsivyraus sumaištis, turėsianti įtakos ir Pakistanui.

Šeštadienį Islamabade numatytas Pakistano užsienio reikalų ministro susitikimas su kolegomis iš Irano ir Afganistano; ketinama kalbėtis apie regiono problemas.