Išpuolis surengtas Mardano rajono Šergaro mieste, 145 kilometrai į šiaurės vakarus nuo Islamabado, kai vietinės degalinės savininko laidotuvių dalyviai meldėsi.

Pasak policijos, atrodo kaip tik į minėtąjį deputatą buvo taikytasi šiuo išpuoliu, kuris parodo, kokie iššūkiai tenka naujajai ministro pirmininko Nawazo Sharifo vyriausybei, prisaikdintai anksčiau šį mėnesį po pergalės rinkimuose gegužės 11 dieną.

"Per sprogimą žuvo mažiausiai 27 žmonės, dar 55 sužeisti", - sakė agentūrai AFP vietinės policijos viršininkas Tahiras Ayubas, dar pridūręs, kad tai buvo savižudžio išpuolis.

Kitas policijos pareigūnas Jafferas Khanas patvirtino minėtus aukų skaičius.

"Sprogdintojas atėjo pėsčiomis ir susisprogdino netoli Imrano Khano Mohmando, kuris atrodo ir buvo taikinys", - nurodė jis.

I.Kh.Mohmandas buvo išrinktas praėjusį mėnesį nepriklausomu deputatu į Chyber Pachtunchvos provincijos asamblėją.

Šioje šiaurės vakarinėje provincijoje naujajai koalicinei vyriausybei vadovauja buvusio kriketo žaidėjo Imrano Khano partija "Tehreek-e-Insaaf".

Chyber Pachtunchvos provincija, laikoma fronto linija septynmečiame kare su Talibano sukilėliais, ribojasi su pusiau autonominiu genčių regionu, kur JAV bepiločiai orlaiviai laikas nuo laiko smogia į talibų ir "al Qaeda" kovotojų vadus.