Interviu DELFI jis sakė, kad šis vidaus saugumo policijos KaPo bendradarbis išveržtas į Maskvą ir kad Estija mėgina su juo susisiekti. Deramasi su Rusijos URM, esama vilties, kad Estijos konsului pavyks susitikti su E.Kohveriu Maskvoje.

U.Paetas nurodė kalbėjęsis su Rusijos URM pareigūnais, bet ne su šios žinybos vadovu Sergejumi Lavrovu.

Estijos vidaus saugumo policija pranešė, kad iš Rusijos atvykę nenustatyti asmenys penktadienį apie 9 val. ryto Estijos teritorijoje ties Luhamos pasienio punktu pagrobė jos pareigūną. Ši pareigūnas, ėjęs savo tarnybines pareigas, susijusias su nusikaltimų per sieną prevencija, buvo suimtas grasinant ginklu, naudojant fizinę jėgą.

Prieš šį pagrobimą buvo nustatytas operatyvinio radijo ryšio trukdymas bei mesta dūminė granata iš Rusijos teritorijos pusės, pranešė Talinas. Dėl įvykio Estija iškvietė Rusijos ambasadorių.

Kaip nurodė „Interfax“, Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) penktadienį pranešė pasienio zonoje Pskovo srities teritorijoje sutrukdžiusi Estijos VRM saugumo policijos departamento agentūrinę operaciją.

„Rusijos teritorijoje sulaikytas Estijos pilietis, Saugumo policijos departamento Tartu skyriaus bendradarbis Estonas Kohveras“, – sakė naujienų agentūrai „Interfax“ FST viešųjų ryšių tarnyboje.

„Iš pažeidėjo atimta: pistoletas „Taurus“ su šoviniais, pinigai 5000 eurų, speciali technika slaptam garso įrašymui, taip pat žvalgybinio pobūdžio medžiagos“, – nurodė Rusijos FST ir pridūrė, kad E.Kohveras sulaikytas ir atliekami būtini tyrimo veiksmai.