Naujausias gydytojo iš Bavarijoje esančio Ėrdingo įrašas sukrėtė tūkstančius, praneša faz.net.

„Praėjusią naktį tarp daugelio daugelio kitų mes stovykloje turėjome jauną nėščią moterį, kuri nebejaučia vaisiaus judesių, – rašė Raphaele Lindemannas sausio 28 dieną socialiniame tinkle „Facebook“. – Ji nerimavo, kad ilgai dreifuojant Viduržemio jūroje, kai apsivertė kontrabandininkų valtys, mirė ir jos paskutinis vaikas. Du kiti moters vaikai nuskendo keliantis per jūrą, nes ji nebeturėjo daugiau jėgų“.

Ėrdingo pabėgėlių apgyvendinimo stovyklos atstovas spaudai patvirtino, kad „Facebook“ autorius pas juos dirba ir savo įrašus aptarė su stovyklos vadovybe.

R. Lindemannas pareiškė, kad dabar vykstantys karšti debatai dėl Angelos Merkel atvirų durų politikos paskatino jį pasidalinti savo patirtimi.

Jis – vienas iš kelių žmonių, kurie mato, kokios būklės pabėgėliai atvyksta į Vokietiją, prieš tai, kai jie užregistruojami, prieš duodant jiems drabužius, netgi prieš jiems išsimaudant po dušu.

„Užtikrinu – neįmanoma žiūrėti pro naivius rožinius akinius į sušalusias pėdas, kurios nuėjo daugiau nei 500 kilometrų nudėvėtais batais ir šlapiomis kojinėmis vidury žiemos“, – rašė jis.

Toliau jis rašė: „Šie žmonės čia atvyksta apleisti, apgailėtinos būklės. Kai kurie gal nustebs sužinoję, kad 90 proc. atvykėlių nėra jauni, sveiki vyrai... Per pamainą matau 300–500 pabėgėlių, mažiausiai 40 proc. iš jų yra vaikai. Tai šeimos, vyresni žmonės, taip, yra ir jaunų vyrų. Kodėl gi ne? Juos vienija vienintelis dalykas – jie visi išvargę. Iki tol neteko matyti tokių kančių ir nevilties.“

Ilgame įrašė jis pasakoja ir apie moterį, kuri atvyko su stipriais abiejų kojų nudegimais.

„Neįsivaizduoju, kaip ji apskritai iki čia atvyko, – rašė jis. – Užtrukome pusę valandos, kol nuėmėme purvinus, smirdinčius tvarsčius nuo jos pūliuojančių žaizdų. Ji nė karto nepasiskundė. Ši moteris spinduliavo dėkingumą, nes pagaliau buvo saugi, pagaliau kažkas ja rūpinosi.“

R. Lindemanno įrašu „Facebook“ tinkle pasidalijo daugiau kaip 280 tūkstančių šio socialinio tinklo vartotojų.

Pats gydytojas sulaukė tiek daug dėmesio, kad kol kas nesugeba net tinkamai reaguoti.

„Prireiks poros dienų, kad adekvačiai reaguočiau į bet kokius klausimus, komentarus, pastebėjimus, komplimentus, kritiką ir neapykantos laiškus. Todėl prašau jūsų supratimo“, – šeštadienį, sausio 30 dieną, parašė R. Lindemannas.

Tuo metu koalicija Berlyne ketvirtadienį, sausio 28 dieną, nusprendė, kad bus apribotos galimybės susijungti tik tų migrantų šeimoms, kurie nepatenka į Ženevos pabėgėlių konvencijos rėmus, vadinasi, dauguma nuo pilietinio karo bėgančių asmenų galės ir toliau susijungti su savo šeima pagal senąją tvarką.

Mažins išmokas migrantams, kuriems nepavyks integruotis

Vokietijos darbo bei socialinių reikalų ministrė pagrasino sumažinti socialines išmokas migrantams, kurie nenorės integruotis į šalies visuomenę, skelbia naujienų agentūra AP.

Pernai Vokietija užregistravo beveik 1,1 mln. prieglobsčio prašančių žmonių. Ateinančiais metais šalies laukia didžiulis iššūkis, siekiant į visuomenę ir darbo rinką integruoti asmenis, kuriems bus leista pasilikti.

„Frankfurter Allgemeine Zeitung“ dienraščiui darbo bei socialinių reikalų ministrė Andrea Nahles sakė, kad visi Vokietijoje gyvenantys žmonės, nepriklausomai nuo jų kilmės, turi stengtis susirasti darbą ir išlaikyti save bei savo šeimas.

„Mes apribosime socialines išmokas tiems, kurie nenorės integruotis“, – tikino A. Nahles.

Anot ministrės, žmonių noras pritapti gali būti išmatuotas, atsižvelgiant į Vokietijos visuomenės taisyklių paisymą ir kalbos pamokų lankymą.