25-erių Micahas Johnsonas per Dalase vykstančius protestus ėmė šaudyti į policijos pareigūnus iš kurių 5 žuvo ir dar 7 buvo sužeisti.

Užpuolikas po susišaudymo nukautas. Sulaikyti trys galimi bendrininkai. Išpuolis įvykdytas per protestus, kurių metu buvo protestuojama prieš policijos veiksmus keliuose incidentuose, policijos pareigūnams ketvirtadienį nušovus du juodaodžius vyrus.

M. Johnsonas gyveno Dalaso priemiestyje Meskite, nurodė naujienų kanalai „CBS News“ ir „NBC News“. Jis buvo nukautas, panaudojant specialų policijos robotą po susišaudymo, nuo kurio nukentėjo dar ir du civiliai.

CNN, remdamasi teisėsaugos pareigūnu, nurodė, kad M. Johnsonas nebuvo padaręs jokių nusikaltimų ir nepalaikė jokių ryšių su ekstremistais.

CNN tinkle buvo paskelbta nuotrauka, kurioje esą yra tas įtariamasis, juodaodis vyras su trumpai kirptais plaukais ir barzdele, pakėlęs kumštį ir vilkintis afrikietiško stiliaus palaidinę.

„ABC News“ nurodo, kad M. Johnsonas iki 2015-ųjų tarnavo JAV armijomis rezerve, apmokytas dailidės ir mūrininko amato.

Norėjo nužudyti kuo daugiau baltųjų policininkų

Iš snaiperio ginklo į policininkus, būdamas užspeistas sakė norįs nužudyti kuo daugiau baltųjų policininkų, po kelių incidentų, kai policininkai nušovė du juodaodžius, sakė penktadienį Dalaso policijos viršininkas Davidas Brownas.

D. Brownas ragino laikytis vieningai po atakų pagrindiniame Teksaso mieste, kur buvo nušauti penki policininkai ir sužeisti devyni žmonės, iš kurių septyni buvo policininkai. „Tai turi liautis – šis pasidalijimas tarp mūsų policijos ir mūsų piliečių“, – sakė jis.

D. Brownas nurodė, kad įtariamasis žuvo nuo sprogstamo užtaiso, kurį detonavo policija per susirėmimo su juo po siautėjimo ketvirtadienį vakare, kai vyko protesto akcija prieš tragišką dviejų juodaodžių žūtį nuo policininkų kulkų kituose JAV miestuose.

„Dalaso pareigūnai skaudžiai sukrėsti. Esame susisieloję. Nėra žodžių, kuriais apsakytume mūsų mieste pasireiškusį žiaurumą“, – kalbėjo D. Brownas žurnalistams.

Policijos viršininkas smulkiau papasakojo, kaip buvo deramasi su įtariamuoju, kuris lig šiol buvo minimas kaip vyras, ilgainiui palūžęs.

„Jis sakė buvęs sukrėstas pastarųjų policijos šaudymų. Įtariamasis sakė, jis buvo nusivylęs baltaisiais. Įtariamasis sakė norįs žudyti baltuosius, ypač baltuosius policininkus“, – pažymėjo D. Brownas.

Šaulys sakė nepriklausęs jokiai organizuotai grupuotei.

Nors jis tvirtino veikęs vienas, policija sulaikė dar tris įtariamuosius. Kaip anksčiau sakė meras meras Mike'as Rawlingsas, jie „nebuvo linkę bendradarbiauti“.

M. Rawlingsas prašė amerikiečių savo maldomis prisidėti prie Dalaso gyventojų vidurdienį, kad „mūsų miestas ir mūsų šalis susivienytų – gydytų žaizdas, o ne darytų jas“.