Šaltinio teigimu, susitikimai vyko 2016 metų liepos ir rugsėjo mėnesiais, kai J. Sessionsas dirbo Senato ginkluotųjų pajėgų komitete.

Įsidėmėtina, kad rugsėjį J. Sessionsas pats priėmė S. Kisliaką savo kabinete.

Sausio mėnesį, kai išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas pasiūlė J. Sessionsą kaip tinkamą eiti generalinio prokuroro pareigas, pastarasis buvo iškviestas į Senatą, kur turėjo būti patvirtinta jo kandidatūra.

Vykstant diskusijai J. Sessionso buvo pasiteirauta, ar jam žinoma apie kurio nors iš D. Trumpo štabui priklausančių asmenų ryšius su Rusijos atstovais.

Į tai J. Sessionsas atsakė neigiamai.

Į papildomą klausimą, ar jis pats rinkimų laikotarpiu yra su kokiu nors asmeniu iš Rusijos aptarinėjęs rinkimų reikalus, J. Sessionsas atsakė vienu žodžiu: „Ne“.

Demokratė, JAV Atstovų rūmų lyderė Nancy Pelosi jau pareiškė, kad J. Sessionsas melavo, nors buvo davęs priesaiką, ir paragino jį paskelbti apie savo atsistatydinimą.

Kai „The Washington Post“ buvo paviešinta J. Sessionso nuslėpta informaciją, jis pats paaiškino, kad „niekada nėra susitikęs su jokiu Rusijos atstovu, kad aptartų rinkimų kampanijos detales“.

„Atsakymas nebuvo klaidinantis“

Per jo patvirtinimo posėdį sausį senatorius Alas Frankenas iš Minesotos paklausė J. Sessionso apie kaltinimus, kad D.Trumpo padėjėjai per 2016-ųjų rinkimų kampaniją palaikė ryšius su rusais.

A. Frankenas paklausė J. Sessionso, ką jis darytų, jei būtų rasta įrodymų, jog kažkas iš D.Trumpo komandos per kampaniją palaikė ryšius su Rusijos vyriausybe.

J. Sessionsas pareiškė, kad nieko „nežino apie tokią veiklą“.

Tada jis pridūrė: „Mane kartą ar du toje kampanijoje vadino atstovu, bet aš neturėjau, neturėjau ryšių su rusais, taigi negaliu to komentuoti.“

S. I. Flores teigė, kad toks generalinio prokuroro atsakymas nebuvo klaidinantis.

„Per posėdį jo klausė apie D.Trumpo kampanijos ryšius su Rusija, o ne apie susitikimus, kuriuose jis dalyvavo būdamas senatorius arba Ginkluotųjų tarnybų komiteto narys“, – sakė ji pranešime.

A. Frankenas trečiadienio vakarą paskelbtame pranešime sakė esąs sunerimęs, kad naujojo generalinio prokuroro atsakymas į jo klausimą buvo „mažų mažiausiai klaidinantis“.

Jis sakė planuojąs paspausti J. Sessionsą dėl jo ryšių su Rusija.

„Dabar yra aiškiau nei kada nors anksčiau, kad generalinis prokuroras negali sąžiningai prižiūrėti Teisingumo departamento ir FTB tyrimo dėl D.Trumpo ir Rusijos ryšių, ir jis nedelsdamas privalo nusišalinti“, – teigė A. Frankenas.

„Neturiu nė menkiausio supratimo, apie ką jie rašo. Tai melas“, – pridūrė generalinis prokuroras.

Anksčiau dėl ryšių su Rusija atsistatydinti buvo priverstas ir kitas D. Trumpo administracijos narys – patarėjas nacionalinio saugumo klausimas Michaelas Flynnas.

Pasitraukimo iš posto priežastimi tapo faktas, kad M. Flynnas, kaip paaiškėjo, su pasiuntiniu S. Kisliaku aparinėjo galimas Rusijai paskelbtų sankcijų perspektyvas, tačiau nuslėpė tai net nuo viceprezidento Mike‘o Pence‘o.