Apie tai skelbia „Interfax“.

Šalių lyderiai akcentavo būtinybę laikytis Minsko susitarimų, kurie padėtų sureguliuoti padėtį šalyje. Be kita ko, jie pabrėžė svarbą toliau tęsti trišales kontaktinės grupės konsultacijas.

A. Merkel pasveikino Ukrainą sėkmingai formuojant parlamentinę koaliciją ir išreiškė viltį, kad naujoji vyriausybė vykdys proeuropietiškas reformas, rašoma Ukrainos vyriausybės išplatintame pranešime.

Ukraina: Donecko oro uosto apylinkėse susitarta dėl laikinų paliaubų

Ukrainos kariuomenė pirmadienį pranešė, kad jos pajėgos ir Rusijos generolai susitarė dėl laikinų paliaubų aplink oro uostą šalia sukilėlių kontroliuojamo Donecko miesto, dėl kurio jau kelis mėnesius vyko įnirtingos kautynės.

Vienas prorusiškų sukilėlių lyderis patvirtino naujienų agentūrai AFP, kad vyksta aukšto lygio derybos, bet pabrėžė, kad galutinis susitarimas bus pasiektas ne anksčiau kaip antradienį.

Gyventojai aplink oro uostą sakė, kad tuojau po derybų pradžios susirėmimai, kurie vykdavo beveik kiekvieną dieną, aprimo.

Bet koks paliaubų susitarimas dėl tos ginčijamos teritorijos būtų vienas iš labiausiai apčiuopiamų pasiekimų įgyvendinant bendrąją paliaubų sutartį, kurią abi pusės pasirašė prieš tris mėnesius, tačiau niekada nesugebėjo įvykdyti visų jos sąlygų.

Ukrainos vyriausybės šalies rytuose vykdomos „antiteroristinės operacijos“ spaudos tarnyba nurodė, kad susitarimas sustabdyti karines operacijas buvo pasiektas po parą trukusių kautynių, per kurias žuvo mažiausiai trys vyriausybės kariai.

„Ką tik sužinojome, kad dėl derybų tarp bendro Rusijos ir Ukrainos centro netoli Donecko oro uosto ugnis liovėsi“, – sakoma Ukrainos kariškių pranešime.

Vienas aukšto rango prorusiškų separatistų lyderis patvirtino AFP, kad vyksta derybos tarp Maskvos ir Kijevo atstovų.

„Ketinu dalyvauti galutinėse derybose antradienį“, – vienas iš Donecko separatistų vadovų Andrejus Purginas sakė telefonu.