"Jūsų karalius turėtų patylėti ir paklausyti Chavezo", - Venecijos kino festivalyje pirmadienį dienraščio "El Pais" žurnalistui pareiškė režisierius.

Pirmadienį Venecijoje O.Stone'as kartu su H.Chavesu dalyvavo savo dokumentinio filmo "Į pietus nuo sienos" (South of the Border) premjeroje. Šiame filme mėginama pažvelgti į Venesuelos lyderio įtaką Pietų Ameriką apėmusiems pokyčiams.

O.Stone'as taip pat pareiškė, kad buvęs Ispanijos ministras pirmininkas, konservatorius Jose-Maria Aznaras 2002 metais padėjo rengti perversmą prieš H.Chavezą.

"Aznaras yra labai nedoras žmogus ir jis prisidėjo rengiant valstybinį perversmą Venesueloje" , - taip, pasak dienraščio "El Pais", jo žurnalistui sakęs režisierius.

"Chavezas yra nepaprastas žmogus, kuriam per pusę pavyko sumažinti savo šalies varguolių skaičių. Man pabodo savo šalies žiniasklaidoje nuolat matyti kaltinimus, kad jis diktatorius, nes jis toks nėra", - pridūrė O.Stone'as.

2007 metų lapkritį Čilėje vykusiame Lotynų Amerikos, Ispanijos, Portugalijos bei Andoros valstybių ir vyriausybių vadovų susitikime, Ispanijos karalius sukėlė diplomatinį skandalą, kai atsisuko į H.Chavezą ir tarė: "Ar negalėtumėte tuoj pat užsičiaupti?"

H.Chavezas kelis kartus pertraukė Ispanijos ministro pirmininko Jose-Luiso Rodriguezo Zapatero kalbą pavadindamas buvusį Ispanijos premjerą J.-M. Aznarą "fašistu".

Šis Ispanijos karaliaus įsikišimas tapo madingu posakiu ispanakalbėse šalyse. Ši frazė "Por qué no te callas?" buvo perkelta ant sportinių marškinėlių. Ją, kaip mobiliųjų telefonų skambinimo toną, pasirinko milijonai žmonių.