Tuo pat metu aukštas pareigas šiame komitete užimantys šaltiniai pareiškė, kad bokštą teks nuversti. Jie buvo pasirengę paskelbti šį sprendimą, tačiau susilaikė.

Kol kas ekspertai negali nei prieiti prie vieningos nuomonės, nei suformuluoti aiškios pozicijos dėl bokšto, kuris šiuo metu baigiamas gesinti, likimo.

Pirmadienį iš sraigtasparnių apžiūrėjus bokštą, taip pat remiantis ugniagesių tarnybos dumenimis, tapo aišku, kad beveik visi iš 180 armuotų lynų sugadinti. Tačiau, pasakė N. Maslovas, tai nereiškia, kad bokšto negalima atstatyti.

Be to, pasak jo, apžvalga iš sraigtasparnių leidžia tvirtinti, kad metalinė Ostankino bokšto dalis, prasidedanti nuo 385-ojo metro, nenukentėjo.

Pirmadienį, apie 18 val. (16 val. Lietuvos laiku), ugniagesių tarnybos turėjo baigti likviduoti vietinius gaisro šaltinius, pranešė N. Maslovas.

Televizijos bokštą apžiūrėjus Nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovams, darbą pradės Valstybinio statybos ir butų komunalinio komplekso komiteto darbo komisija, turinti nustatyti bokšto konstrukcijų stabilumą. Šiuo metu atliekami teoriniai stabilumo skaičiavimai, greitai bus atlikti ir laboratoriniai tyrimai.