Garso pranešime be nurodytos datos Hamza bin Ladenas ragina Saudo Arabijos jaunimą prisijungti prie Jemene įsikūrusios Arabijos pusiasalio „al Qaeda“ grupuotės (AQAP), kad jie „įgytų reikiamos patirties“ kovoti, praneša SITE.

AQAP, kurią Vašingtonas laiko pavojingiausia „al-Qaeda“ grupuote, buvo suformuota 2009 metų sausį sujungus Jemeno ir Saudo Arabijos „al Qaeda“ filialus.

Jemenas yra Saudo Arabijoje gimusio Osamos bin Ladeno protėvių gimtinė. Po dešimtmetį trukusio persekiojimo 2011 metais Pakistane jį nukovė JAV specialiųjų karinių jūrų pajėgų SEALS komanda.

Jungtinių Valstijų žvalgybos pareigūnai sakė, kad 23 metų Hamza buvo mylimiausias rugsėjo 11-osios atakų organizatoriaus sūnus, kuris buvo ruošiamas tapti nauju „al Qaeda“ lyderiu.

Penktųjų O. bin Ladeno mirties metinių proga ekspertai konstatavo, kad Hamzos reikšmingumas džihadistams, palyginus su dabartiniu „al Qaeda“ lyderiu, egiptiečiu Aymanu al Zawahiri, vis auga.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija kovoja su Irano remiamais sukilėliais ir sunitais džihadistais, prisijungusiais prie AQAP ir „Islamo valstybės“.

Saudo Arabijos valdžia 1994 metais atėmė iš O. bin Ladeno pilietybę, nes jis paskelbė fatvas (religinius nutarimus), smerkiančias karališkąją šeimą ir Jungtines Valstijas.