Tai rodo naujas dokumentas iš jo testamento, kurį paskelbė JAV vyriausybė. Laiškas yra dalis medžiagos, kurią 2011 metų gegužės 2-ąją konfiskavo specialiosios pajėgos Pakistane – netrukus po O. bin Ladeno žūties. Jis nėra nei datuotas, nei pasirašytas.

„Reuters“ teigimu, tyrėjai mano, kad laiškas buvo parašytas netrukus po B. Obamos kadencijos pradžios 2009-aisiais. Jame buvęs „Al Qaeda“ lyderis ragina Vakarų pasaulį kovoti su klimato kaita, o ne su islamu.

„Tai yra kova tarp dviejų didžiausių kultūrų Žemėje – ir ji kovojama katastrofiškų klimatinių sąlygų šešėlyje“, – rašė O. bin Ladenas.

Jis ragino amerikiečius pradėti „didelę taikią revoliuciją“, kad išvaduotų prezidentą nuo „kenksmingo lobizmo ir kapitalo“.

Teroristų vadeivos nuomone, be karų Irake ir Afganistane kaltė dėl 2007-ųjų finansinės krizės tenka ir netinkamai pinigų politikai, ir ekonominiam lobizmui. Todėl esą būtina revoliucija, kad B. Obama galėtų „priimti racionalinius sprendimus dėl žmonijos išgelbėjimo nuo kenksmingų dujų, kurios kelia jai grėsmę“.

Kitame laiške O. bin Ladenas ragina vieną savo patarėjų planuoti žiniasklaidos kampaniją 2001 metų rugsėjo 11-osios dešimtosioms metinėms paminėti – ir čia taip pat kreiptis dėl šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo mažinimo.

Jau antradienį JAV tarnybos paskelbė O. bin Ladeno testamentą ir dar 112 dokumentų, rastų jo slėptuvėje Pakistane. Juose teigiama, kad visos jo lėšos turi būti investuojamos į teroristinę kovą su Vakarais.