Kaip praneša BBC, sprogmenys buvo tarp kitų 8 kontrabandinių prekių, kurias bandė išsigabenti keleiviai iš Bratislavos (Slovakija) oro uosto.

Pranešama, kad Airijos oro uosto apsauga sugebėjo aptikti 7 uždraustus daiktus, tačiau 90 gramų sprogmenų liko nepastebėti ir pateko į Dubliną.

Vėliau, informavus Airijos policiją, iš atostogų Slovakijoje grįžusio vyriškio bute rasti nelegaliai gabenti sprogmenys. Pranešama, kad 49 metų vyriškis nežinojo, jog dalyvavo slaptoje operacijoje. Jis paleistas iškart po sulaikymo.

Airijos teisingumo ministras Dermotas Ahernas BBC teigė nerimaujantis, jog šalies policija apie slovakų saugumo operaciją buvo informuota tik po 3 dienų.

Pasak Airijos kariškių, iš Slovakijos skridusiems lėktuvo keleiviams negrėsė joks pavojus, mat sprogmenys nebuvo sujungti su kitais būtinais bombų atributais.

Po gruodžio 25 dieną nepavykusio teroristinio išpuolio – tada „al Qaeda“ teroristas bandė susprogdinti į JAV skrendantį lainerį – daugelyje šalių buvo padidintas oro uostų apsaugos lygis. Iki šiol nebuvo aišku, ar Slovakija sustiprino savo šalies oro uostų saugumą.