"Microsoft" akcijos smuko dėl nuviliančių pardavimo prognozių ir investuotojų susirūpinimo, kad ši didžiausia pasaulyje programinės įrangos bendrovė gali būti suskaldyta dėl antimonopolinių įstatymų pažeidimų. Dėl bendrovės akcijų smukimo "Nasdaq" biržoje 742 mln. B. Gateso turimų "Microsoft" akcijų vertė sumažėjo iki 49,4 mlrd. dolerių.

Tad 56 metų L. Ellisonas jau lipa B. Gatesui ant kulnų. Jo bendrovės akcijos šioje biržoje į dienos pabaigą pakilo, ir 663 mln. L. Ellisonui priklausančių akcijų vertė išaugo iki 48 mlrd. dolerių. Šie skaičiavimai pagrįsti naujausiais Vertybinių popierių ir biržos komisijos duomenimis apie B. Gateso ir L. Ellisono turimų akcijų skaičių.

Palyginti su aukščiausiu metų pakilimu, "Microsoft" akcijos yra smukusios net 45 procentais. Tuo tarpu "Oracle" akcijos, palyginti su didžiausiu per metus smukimu, yra pakilusios net 544 procentais. Tai leidžia manyti, kad antroji pagal dydį pasaulyje nepriklausoma programinės įrangos tiekėja "Oracle" gerai pasipelnys iš interneto augimo ir tiesioginės elektroninės prekybos tarp verslo įmonių.

"Microsoft" akcijų kritimas pirmadienį "nurėžė" maždaug 10 mlrd. dolerių B. Gateso kapitalo. Jam priklauso 15 proc. "Microsoft" dalis. Abu verslininkai turi didelę nuosavybę ir be savo bendrovių akcijų, tačiau šios akcijos sudaro didžiausią jų turto dalį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją