Skelbiama, kad konfliktas kilo po to, kai televizijos komanda nufilmavo vieną eismo įvykį, įvykusį jų redakcijos rajone. Karštomis pėdomis sekę policijos pareigūnai sulaikė užpuolikus, rašo newsru.com.

Užpuolikai naudojo pompinį ginklą. Prie televizijos biuro jie privažiavo automobiliu „Honda“ su vietos registracijos numeriais. Internete jau pasirodė šio užpuolimo vaizdo įrašas.

Kaip žurnalistams teigė teisėsaugos organų šaltinis, ginkluotu užpuolimu virtęs konfliktas įsiplieskė tuomet, kai filmavimo grupė pamėgino nufilmuoti netoli jų biuro įvykusią autoavariją. Išvydę vaizdo kameras ir korespondentus, nežinomi asmenys puolė žurnalistus ir pradėjo juos mušti. Tuomet buvo panaudotas ir šaunamasis ginklas.

Portalas „Podrobnosti“ skelbia, kad oficialios informacijos apie sulaikytus įtariamuosius kol kas nėra, nors vietos žiniasklaidos priemonės patvirtina sulaikymo faktą. Žurnalistams pavyko gauti Odesos patrulinės policijos valdybos spaudos sekretorės Alos Marčenko komentarą.

„Kūno sužalojimus patyrė trys televizijos darbuotojai, jie šiuo metu gydomi ligoninėje. Visos incidento aplinkybės bus išaiškintos tyrimo metu“, - patikino ji.

Televizijos paskyroje „Facebook“ jau pasirodė informacija, kad vienam operatoriui buvo diagnozuotas sinuso sienelės lūžis, antram – nosies lūžis ir smegenų sutrenkimas, o žurnalistui – šautinės galvos ir nugaros žaizdos.

Iš karto po užpuolimo Odesos žiniasklaida spėliojo, kad jis gali būti susijęs su išvakarėse įvykusiu gedulingu mitingu, skirtu antrosioms Profsąjungų rūmų tragedijos metinėms.