O. bin Ladenui buvo taikomas draudimas keliauti, įšaldytas visas jo turtas. Sprendimą dėl sankcijų „Al Qaedos“ teroristinės organizacijos vadovui JT Saugumo Tarybos sankcijų reikalų komitetas priėmė dar 2001 metų sausio 25-ąją dieną. O. bin Ladeną JAV specialiosios pajėgos, šturmavusios jo slėptuvę Pakistane, nušovė 2011 metų gegužės 2-ąją dieną.

JT komiteto pranešime teigiama, jog O. bin Ladenas buvo oficialiai išbrauktas iš sankcijų sąrašo vasario 21-ąją, tačiau teroristo turtas lieka įšaldytas tol, kol nebus gauti oficialūs suinteresuotų valstybių prašymai.

Valstybės taip pat privalo „komitetui pateikti garantijų, kad teroristo turtas nebus (tiesiogiai ar netiesiogiai) perduotas sankcijų sąraše esančiam asmeniui, grupei, bendrovei ar kitam juridiniam dariniui bei nebus panaudotas teroristiniams tikslams“.

JT parengtame „Al Qaedos“ sankcijų sąraše šiuo metu yra 233 žmonės ir 66 organizacijos ar grupės. Visų sąraše esančių asmenų turtas yra įšaldytas, jiems galioja draudimas keliauti.

O.bin Ladeno vadovauta „Al Qaeda“ kaltinama per 2001 metų rugsėjo 11-osios teroristinius išpuolius Amerikoje pražudžiusi beveik 3 tūkst. žmonių.

Pakistane gyvenę O.bin Ladeno šeimos nariai 2012 metų balandį dėl humanitarinių priežasčių buvo sugrąžinti atgal į Saudo Arabiją. Šalies valdžia atsisako atskleisti, kiek tiksliai jų yra, tačiau anksčiau buvo skelbta, jog į šalį grįžo trys našlės, septyni vaikai ir keturi anūkai.