B.Obama su 14-mete Sasha ir dviem jos draugėmis į Niujorką savaitgalio išvykai atvyko penktadienį vakare. 17-metė Malia, kaip manoma, Niujorke stažuojasi televizijos HBO serialo „Merginos“ filmavimo aikštelėje.

Pirmiausia jis pasirūpino prezidentiniais reikalais ir dalyvavo nedideliame lėšų rinkimo renginyje, kurį Demokratų nacionaliniam komitetui surengė verslininkų pora George‘as ir Nitzia Logothetisai.

Maždaug 30 šalininkų sumokėjo iki 33 400 dolerių už bilietą.

Tada B.Obama skyrė dėmesio savo mergaitėms, kurias nusivedė į gerą italų retro restoraną „Carbone“.

Prezidento kortežas nuvežė juos prie Whitney amerikos meno muziejaus, kur jiems po darbo valandų buvo surengta privati ekskursija.

Maliai jau dairantis po koledžus, B.Obama kalbėjo apie liūdesį, kurį jaus dukterims paliekant šeimos lizdą.

„Aš jau bijau tos tuščios vietos prie stalo, (kuri atsiras), kai Malia kitą rudenį išvyks mokytis“, – rašė jis Tėvo dienai skirtame esė žurnalui „More“.

„Kaip įmanoma ilgiau džiaugsiuosi kiekviena mūsų visų dar buvimo po vienu stogu minute“, – rašė jis.

Šeštadienį prie prezidento ir jo dukterų prisidėjo B.Obamos sesuo Maya Soetoro-Ng ir jos vyras Konradas Ng. Kompanija pasivaikščiojo po Centrinį parką, kur žmonės juos fotografavo, o prezidentas jiems mojo.

Išvažiuodamas iš parko prezidento kortežas turėjo laviruoti tarp transporto priemonių, tarp jų – arkliais pakinkytų karietų ir rikšų.

Po pietų Obamos nuvyko į Brodvėjų pasižiūrėti hiphopo miuziklo „Hamilton“.

Didelės minios buvo susirinkusios 42-ojoje gatvėje nuo Taimso aikštės iki FDR magistralės. Dauguma praeivių mojo ar laikė iškėlę mobiliuosius telefonus.

Tada B.Obama Žemutiniame Manhatane įsėdo į prezidentinį sraigtasparnį ir nuskrido į oro uostą, o iš ten grįžo į Vašingtoną.