Teismas anksčiau pripažino jį kaltu dėl savo draugės tyčinio nužudymo.
O. Pistorius ketina pateikti apeliaciją šalies aukščiausiajai teismo institucijai – po to, kai buvo pripažintas kaltu dėl savo merginos tyčinio nužudymo, jo advokatas sakė per posėdį, kuriame buvo nagrinėjamas prašymas paleisti kaltinamąjį už užstatą.

Teisėjai praeitą savaitę pripažino O.Pistorius kaltu dėl žmogžudystės ir panaikino ankstesnį nuosprendį, kuriuo jis buvo pripažintas netyčia nužudęs Reevą Steenkamp 2013 metais.

O.Pistorius paprašė jį paleisti už užstatą, „siekiant pateikti apeliaciją Konstituciniam Teismui“, advokatas Barry Roux sakė Pretorijos Aukštajam Teismui.

29 metų bekojis atletas buvo paleistas iš kalėjimo spalį ir buvo laikomas namų arešte Pretorijoje po to, kai išbuvo metus kalėjime, atlikdamas penkerių metų laisvės atėmimo bausmę už netyčinį nužudymą.

Jo advokatai anksčiau sakė, kad jų klientas nebegali sau leisti ilgiau bylinėtis, patyręs didžiulių išlaidų ankstesniame teismo procese.

Per antradienį vykusį posėdį teismas nutarė paleisti O.Pistorius už užstatą, kad jis galėtų kreiptis į aukštesnės instancijos teismą.

„Byloje daroma pertrauka iki 2016 metų balandžio 16 dienos. Prašymo pateikėjas paleidžiamas už 10 tūkst. randų (639 eurų) užstatą, paskelbė Aukštojo Teismo pirmininkas Aubrey Ledwaba.