Pernai liepą 84 metų dvasininkas Jacques'as Hamelis buvo nužudytas grupelės tikinčiųjų akivaizdoje prie altoriaus per mišias bažnyčioje Prancūzijos šiauriniame miestelyje Sent Etjen diu Ruvrė, netoli Ruano.

Du 19-mečiai užpuolikai jam perrėžė gerklę, pašiurpindami Prancūziją ir visą pasaulį praėjus vos dviem savaitėms po išpuolio Nicoje, per kurį sunkvežimiu minią traiškęs džihadistas nužudė 86 žmones.

Ruano katalikų bažnyčios vadovai ketvirtadienį pranešė, kad pradėtas J.Hamelio beatifikavimo procesas.

„Tėvo Jacqueso Hamelio kankinystė bus oficialiai pripažinta pagal Bažnyčios kriterijus“, – nurodė Ruano vyskupija, pasak kurios, J. Hamelis „mirė už savo tikėjimą“.

Beatifikavimas yra pirmas žingsnis siekiant jo paskelbimo šventuoju.

Spalio mėnesį popiežius Pranciškus dėl J. Hamelio sutiko panaikinti tradicinį reikalavimą beatifikavimo procesą pradėti ne anksčiau nei penkeri metai po kandidato mirties.

Kandagi J.Hamelis yra laikomas „kankiniu“, jo paskelbimui palaimintuoju ir šventuoju jam priskiriami stebuklai nėra būtini.

J.Hamelio užpuolikus Adelį Kermiche'ą ir Abdel Maliką Petitjeaną per ataką nušovė policija.

Abu jaunuoliai buvo pareiškę ištikimybę džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“. Pastaroji vėliau prisiėmė atsakomybę už šį išpuolį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)