Kaip vasario 14 d. pranešė „Yonhap“ naujienų agentūra ir kiti Pietų Korėjos žiniasklaidos kanalai, remdamiesi nepatikrintais šaltiniais, Malaizijoje nužudytas Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno netikras brolis.

Agentūra „Yonhap“, cituodama šaltinį iš Pietų Korėjos valdžios, informuoja, kad Kim Jong Namas Malaizijoje nužudytas vasario 13 d. rytą, tačiau jokių šio nutikimo detalių kol kas nepateikiama.

Kabelinės televizijos tinklas „TV Chosun“ savo ruožtu informuoja apie Kvala Lumpūro oro uoste įvykdytą Kim Jong Uno netikro brolio nunuodijimą. Dar teigiama, kad nužudymą įvykdė dvi moterys, kurios, kaip manoma, yra Šiaurės Korėjos slaptųjų tarnybų agentės.

Malaizijos policija naujienų agentūrai „Reuters“ pateikė informacijos apie pakeliui iš Kvala Lumpūro į ligoninę mirusį asmenį.

Seulo pareigūnai šios informacijos kol kas nekomentavo.

Pranešime, kuris esą yra pagrįstas daugelio šaltinių vyriausybėje suteikta informacija, sakoma, kad po šio išpuolio įtariamosios susistabdė taksi ir paspruko.

Malaizijos policijos komisaro pavaduotojas Abdul Azizas Ali, atsakingas už Kvala Lumpūro tarptautinio oro uosto apsaugą, sakė naujienų agentūrai AFP, kad pirmadienį vienas apie 40 metų korėjietis buvo rastas oro uoste, o jo sveikatos būklė buvo labai bloga.

Oro uosto tarnybos skubiai išvežė jį į ligoninę, bet vyras pakeliui mirė, nurodė pareigūnas.

DELFI primena, kad Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno netikras vyresnysis brolis, 43 metų Kim Jong Namas, laisvai gyveno užsienyje ir net rodėsi viešumoje.

Skelbta, kad Š. Korėjos lyderio vyresnysis netikras brolis pastaruoju metu dažnai buvo matomas ir Singapūre, Malaizijoje, Prancūzijoje. Jo nuolatine gyvenamąja vieta laikomas Makao, kur jam esą priklausė vila.

Vienu metu jis buvo laikomas potencialiu savo tėvo Kim Jong Ilo, mirusio 2011 metų gruodį, įpėdiniu. Bet Kim Jong Namas, kaip pranešama, neteko pasitikėjimo 2001 metais - jis buvo sulaikytas, kai mėgino įvažiuoti į Japoniją su suklastotais dokumentais, kad apsilankytų Tokijo pramogų parke.

Japonijos valdžia tada išsiuntė Šiaurės Korėjos lyderio netikrą brolį į Kiniją. Anksčiau buvo teigiama, kad Kim Čen Namas pradėjo slapstytis, kai Šiaurės Korėjos vadovo postą užėmė jo jaunesnysis brolis.