Po pralaimėjimo Donaldui Trampui H. Clinton, kuri ėjo valstybės sekretorės pareigas prezidento Baracko Obamos administracijoje, vengė viešumo.

Demokratų partijos kandidatė į JAV prezidento postą kalbėjo telefonu su svarbiausiais aukotojais jos rinkimų kampanijai, o pokalbis buvo nutekintas spaudai.

Spalio 28 d. FTB direktorius James Comey pranešė JAV Kongresui, kad FTB atnaujino liepos mėnesį baigtą tyrimą ir ėmė nagrinėti naujus elektroninius laiškus, kuriuos siuntė arba gavo H. Clinton.

Tačiau lapkričio 6 d., likus dviem dienoms iki rinkimų, J. Comey informavo Kongresą, kad prieita prie ankstesnės išvados ir H. Clinton negresia kriminaliniai kaltinimai.

„Yra daug priežasčių, kodėl šitie rinkimai buvo nesėkmingi“, – šeštadienį sakė H. Clinton, kalbėdama telefonu su savo rėmėjais.

„Mūsų analizė rodo, kad nepagrįstas abejones kėlęs J. Comey raštas sustabdė mūsų įgytą pagreitį. Tai mus pristabdė ir turėjome tikrai stengtis stumtis į priekį, kad išlaikytume pranašumą“, – tęsė ji.

Pasak H. Clinton, FTB direktoriaus išvada nepareikšti jai kaltinimų suaktyvino D. Trumpo rinkėjus ir atnaujino jo teiginius, kad Demokratų partijos kandidatei padėjo apgaudinėjanti sistema.